1.Ünite Testleri

Konu 'Sosyal Bilgiler 8. Sınıf' bölümünde EzgiSu* tarafından paylaşıldı.

  1. EzgiSu*

    EzgiSu* Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    İnkılap Tarihi ile ilgili Test Bulmama Yardım Edermisiniz..=)
    Ben Bulamadım Da.. Sadece 1. Ünite İçin Geçerli..=) 2. Üniteye Daha Geçiş Yapmadık..:)
  2. Enes Subaşı

    Enes Subaşı Üye

    Katılım:
    18 Ekim 2011
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
  3. Moderatör Sevgi

    Moderatör Sevgi Özel Üye Özel Üye

    Katılım:
    13 Aralık 2010
    Mesajlar:
    630
    Beğenileri:
    1.190
    Ödül Puanları:
    0
    1. Selanik şehrinde Türklerle beraber bir çok millet yaşıyordu.Aşağıdakilerden hangisi bu durumun olumsuz sonucudur?

    A) Zengin bir kültürel yapının oluşması
    B) Hoşgörü ortamının bulunması
    C) Barış içinde yaşamaları
    D) Zamanla devlete karşı isyan etmeleri

    2. Atatürkün hangi kişilik özelliği kurtuluş savaşının kazanılmasında etkili olmuştur?

    A) Yenilikçiliği
    B) Vatanseverliği
    C) İnsancıllığı
    D) Kişilikli olması

    3. Atatürk aşağıdaki okullardan hangisinde eğitim görmemiştir?

    A) Manastır Askeri İdadisi
    B) Selanik üniversitesi
    C) İstanbul Harp okulu
    D) Selanik Askeri Rüştiyesi

    4. Selanik şehrinin özelliklerinden hangisi Osmanlıya Ekonomik açıdan avantaj sağlamıştır?

    A) Birçok milletten insanın yaşaması
    B) Kültürel açıdan zengin bir kent olması
    C) Osmanlının Avrupa ile ticaretinde önemli bir konuma sahip olması
    D) Doğal güzelliklere sahip olması

    5. Fransız ihtilali ile ortaya çıkan milliyetçilik akımı Osmanlıyı hangi özelliğinden dolayı etkiliedi?

    A) Heterojen bir yapıya sahip olması
    B) Hoşgörülü olması
    C) Saltanatla yönetilmesi
    D) Topraklarının geniş olması

    6. Osmanlı aydınları aşağıdaki fikir akımlarından hangisini ortaya atmamıştır?

    A) Osmanlıcılık
    B) Batıcılık
    C) İslamcılık
    D) Bağımsızlık

    7. Mustafa Kemal Latife hanımla evlenirken örf ve adetlerin aksine nikah törenine beraber katılmışlardır.Bu durum neyin göstergesidir?

    A) Kadın haklarına önem verdiğinin
    B) Rahatlığa düşkün olduğunun
    C) Gelenek ve göreneklere karşı olduğunun
    D) İnsancıl olduğunun

    8. Mustafa Kemalin fikir hayatını oluşmasında hangisinin etkisi yoktur?

    A) Okuduğu Askeri okullar
    B) Tevfik Fikret ve Namık Kemal gibi aydınların düşünceleri
    C) Ziya Gökalp'in Türkçülük fikirleri
    D) Celal Bayar'ın düşünce sistemi

    9. 1905 yılında kurmay yüzbaşı olarak orduya katılan Mustafa Kemalin ilk görev yeri neresidir?

    A) İran
    B) Şam
    C) Manastır
    D) Sofya

    10. Mustafa Kemal'e Kemal ismini kim vermiştir?

    A) Zİya Gökalp
    B) Namık Kemal
    C) Matematik öğretmeni Mustafa Bey
    D) Ali Rıza Efendi

    TESTİN CEVAPLARI
    1. d
    2. b
    3. b
    4. c
    5. a
    6. d
    7. a
    8. d
    9. b
    10.c
    sedoshum bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş