10. sınıf biyoloji

Konu 'Biyoloji 10. Sınıf' bölümünde betül atabay tarafından paylaşıldı.

  1. betül atabay

    betül atabay Üye

    Katılım:
    17 Nisan 2011
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    biyoloji ders kitabı sayfa 158-167 arası soru cevapları bulabilir misiniz acil
  2. MiqRoBiotik

    MiqRoBiotik Üye

    Katılım:
    20 Mart 2010
    Mesajlar:
    66
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    19
    158
    1) Kardeş kromatitler iğ iplikleri tarafından kutuplara doğru çekilr.
    2)17
    3)Kemik Doku, mide ve bağırsal eğiteli, karaciğerde hepatositler
    4)Eşey hücrelerinde kromozomun mayozla yarı sayıya inmesi ve döllenme ile normal değerine dinmesi
    5)Mayoz bölünme
    6)46
    159
    7) 3,1,2
    B)
    1-mayoz
    2)tetrat
    3)testiste, spermatogenez
    4)homolog kromozomlar, kardeş kromatitler
    5) vejatatif
    6) rejenerasyon
    7) boğumlanması

    160
    1- D
    2-D
    3-D
    4-Y(haploit)
    5-D
    6-Y(tomurcuklanma)
    6-D
    8-Y(zigot)
    9-D
    10-Y
    Testler sırayla
    cddcecabbceddeab
    pembe mezarlık bunu beğendi.
  3. pembe mezarlık

    pembe mezarlık Üye

    Katılım:
    18 Nisan 2011
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    SAYFA 167
    YATATDA
    1)Dişi üreme organı
    Cevap:Yumurta
    3)Farklı eşey organları olmadan bir canlıdan yeni bir canlının oluşmasını sağlayan üreme
    Cevap:Eşeysiz
    6)Gelişmiş bitkilerde görülen mitoz bölünme ve yenilenme esasına dayanan bitkinin kesilmiş kısımlarının köklenmesiyle meydana gelen eşeysiz üreme çeşidi
    Cevap:Vejatatif
    8)Kromozom sayısını yarıya indirerek haploit kromozomlu yavru oluşturan hücre bölünmesi çeşidi
    Cevap:Metefaz
    9)Erkek ve dişi üreme hücrelerinin birleşmesi
    Cevap:Döllenme
    11)Hücre döngüsünün kontrolünün bozulması sonucunda ortaya çıkabilecek durum
    Cevap:Kanser
    14)Erkek ve dişi üreme hücrelerinin çekirdeklerinin birleşmesi sonucu oluşan hücre
    Cevap:Zigot
    15)Kromozomun sentromer bölgesinde bulunan ve iğ ipliklerine bağlanmayı sağlayan özelleşmiş yapılar
    Cevap:Kinetokor
    16)Homolog kromozomçifti yan yana geldiğinde oluşan dörtlü kromatit grupları
    Cevap:Tetrat
    17)Erkek üreme organı olan erbezlerinde mayoz bölünmenin gerçekleşmesi
    Cevap:spermatogenez
    DÜŞEYDE
    2)Bazı canlıların çeşitli nedenlerle kopan kesilen organ ya da dokularını yeniden oluşturması
    Cevap:Rejenerasyon
    3)Farklı eşey hücrelerinin birleşmesiyle gerçekleşen üreme çeşidi
    Cevap:Eşeyli
    4)Erkek üreme hücresi
    Cevap:Sperm
    5)Hücre bölünmeleri arasındaki hazırlık evresi
    Cevap:İnterfaz
    7)Canlının vücudunda mitoz bölünmeyle oluşan bir çıkıntının gelişerek yeni bir canlı oluşturması
    Cevap:Tomurcuklanma
    8)Kinetokorlarından iğ ipliklerine tutunmuş kromozomların hücrenin ekvator düzlemine dizildiği evre
    Cevap:Metefaz
    10)Sinapsis sırasında homolog kromozomların kardeş olmayan kromatitleri arasında gen alış verişi
    Cevap:Krosing over
    12)Mitozun ilk evresi
    Cevap:profaz
    13)Kromozom sayısının sabit kaldığı hücre bölünmesi
    Cevap:Mitoz

Sayfayı Paylaş