10.Sınıf Tarih kitabı sayfa 16-17 Cevapları »

Konu 'Tarih - İnkılap Tarihi 10. Sınıf' bölümünde Moderatör Sümeyye tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Sümeyye

Moderatör Sümeyye Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

25 Mayıs 2012

SORU: Aşağıda Osmanlı Devleti' nin kısa sürede gelişimini etkileyen faktörlerden bazıları verilmiştir. Örnekten yola çıkarak boş bırakılan yerleri doldurunuz.

Padişahın Özellikleri= İyi eğitim almış, yetenekli, adaletli ve teşkilatçıydılar. ( verilmiş bu zaten ) ;)

Osmanlı Devleti' nin Beyliklere karşı Tutumu= Beyliklerle savaşmamış, onlarla dostluk kurup onların desteğini almışlardır.

Ahilerin Desteği= Hem maddi hem manevi olarak Osmanlı Devleti' nin gelişmesinde katkıda bulunmuşlardır.

Anadolu' nun Siyasi Durumu= Anadolu' da siyasi birlik yoktur. Küçük büyük pek çok beylik vardır.

Adaletli ve Hoşgörülü Politika= Fethettiği bölgelerdeki halka adil ve hoşgörülü davranarak sınırlarını genişletmiştir.

Bizans' ın ve Balkanların Siyasi Durumu= Siyasi birlik yoktur. Taht kavgaları vardır, mezhep çatışmaları vardır.

.

Bu kadar ağacın dallarındaki yapraklara yazacaklarımız. Şimdi sıra sizde, bu yazdıklarımı oraya nasıl sığdırabiliriz? ;)

Yardımcı olmuşsam sevinirim arkadaşlar. ​

Sayfa 17;

SORU: Osmanlı Devleti' nin Balkanlarda uyguladığı isyan siyasetinin amacını, gerekçesini ve yöntemlerini aşağıdaki tabloya yazınız.

AMACI: Fethettiği yerleri Türkleştirmek, islamlaştırmak ve kalıcı olmak.

GEREKÇESİ: Kalıcı olmak.

YÖNTEMİ: İskan Siyaseti.

Yardımcı olmuşsam sevinirim arkadaşlar.
    Canitin bunu beğendi.
  2. saaloo05

saaloo05 Üye

13 Ekim 2012