10.sınıf tarih sf.18,19,20,21,22,23 yapan varmı!!!

Konu 'Tarih - İnkılap Tarihi 10. Sınıf' bölümünde çağdaşkent tarafından paylaşıldı.

1. çağdaşkent

çağdaşkent Üye

8 Şubat 2009

yapan varsa paylaşabilirmi?:rolleyes:
  2. böşra

böşra Üye

30 Eylül 2009
    cevap lütfen ?
  3. angel_26

angel_26 Üye

18 Ekim 2009
    timur'un osmanlı topraklarını yıldırım beyazit'in oğulları arasında paylaştırılmasının amacı neler olabilir??

yıldırım beyazıtın ankara savaşında yenilmesiyle,timur, zaferden sonra sekiz ay kadar anadolu'da kalarak osmanlı topraklarını yağmaladı. anadolu'da daha önceden bulunan ancak osmanlı topraklarına katılan eski anadolu beyliklerini yeniden canlandırdı. osmanlı topraklarını ise 4 şehzade arasında paylaştırarak anadolu'dan çekildi. böylece osmanlı toprakları bölünmüş oldu.
  4. angel_26

angel_26 Üye

18 Ekim 2009
    orhan bey ve l. murat dönemlerinde anadolu türk birliğini sağlamak için nasıl bir politika izlemiştir?

Osmanlı Devleti Orhan Bey döneminde Karesi Beyliği’ni I. Murat döneminde Germiyanoğullarının topraklarının bir kısmı çeyiz yoluyla Osmanlı Devleti’ne katılmıştır. Ayrıca Hamitoğulları Beyliği’nden satın alma yoluyla toprak kazanılmıştır. Germiyanoğulları ve Hamitoğullarından savaş yapmadan toprak alan I. Murat döneminde Karamanoğulları Beyliği’yle savaşlar yapılmıştır.Siyasi birlik sağlanmaya calışılmıştır.