117 1. ETKİNLİK Sagdan sola: 1)ahuzar etmek 2)yad 3)libas 4)inkar etmek 5)pençe Yukarıdan aşagiya: 1)avaz 2)lal 3)garip 4)aşikar 5)turna 2. ETKİNLİK aşikar-----eşlanlamlısı ORTADA---------zıt anlamlısı-GİZLİ yad-------eşanlamlısıyabancı---------zıt anlamlısı tanıdık 3.ETKİNLİK 1)yalan konuşursan dilin lal olsıun 2)evimizde yad birilerini görünce çok şaşırdım 3)köşeye çömelen kadın ah ü zar ediyordu 4)sokagın basında bir çocuk avazı çıktığı kadar bağırıyordu 5)hırsız işlediği suçu hala inkar ediyordu 6)dolabında çaşit çeşit libassaları vardı 7)gizli sırlarımı aşikar etme 4.ETKİNLİK annem babamın GÖMLEĞİNİ ,kız kardesimin TİŞÖRTÜNÜ,ağabeyimin CEKETİNİ ütüledi (boş bırakılan yerlere büyük harfle yazdıklarım gelecek) 5 etkinlik I)bölüm sazdır II)bölüm dizeler / benzeyan/ kendisine benzetilen /benzetme edatı /enzetme yönü veysel de arı veysel arı de yok bebe gibi kolarımda yaylattım/saz/bebek/gibi/kollarımda yaylattım garip bülbül gibi ah ü zar etme/saz/garip bülbül/gibi/ah ü zar etme sazımm bu sesler turnadan m'aldın/saz/turna/yok/sesler BENDEN BU KADAR BİR TEŞEKKÜR YETER<3