117 deki tablo HALK HİKAYESİ:yapı:manzume,mensurdur.günlük konuşma dili kullanılır.3birlik kuralı vardır.zaman tam belli değildir.mekan çok geniştir.Tema:aşk.ölüm.ayrılık.Dil ve anlatım:sade,anlaşılır,halkın kullandığı dil. MASAL:yapı:3 birlik kuralı yoktur.iyiler hep kazanır.mekan belirsiz.düz yazı.tema:iyilik. aşk kahramanlık.iyi kötü mücadelesi.dil ve anlatım:yalın sade anlaşılır konuşulan dil. MODERN HİKAYE:3 birlik kuralı var.düz yazı.tema:aşk ölüm ayrılık sosyal konular insani tüm duygular vardır(pişmanlık vicdan azabı vs.)dil ve anlatım diğerlerine göre daha edebidir. HALK HİKAYESİ YAPI= tekerleme ve söz oyunLarıyla başLar yarı manzum yarı nesir olur anonim sözlü gelenek eserleridir TEMA= kahramanlık ve aşk yaygındır halkın gün****k yaşamı vardır olağanüstülüklere yer verilir DİL VE ANLATIM halkın gün****k diliyle oluşmuş yabancı sözcükler yoktur deyim tekerleme vardır saz eşliğinde söylenir MASAL YAPI= tekerlemelerle başlar mutlu sonla biter yer zaman belirsizdir kişiler olağanüstü TEMA= hayal ürünüdür eğlendirmek,eğitmek için yazılır hakim anlatıcı vardır DİL VE ANLATIM= dil sade ve gün****ktir tekerleme ve mecaz çok kullanılır MODERN HİKAYE YAPI= olay,kişi,yer,zaman unsurlarından oluşur serim,düğüm,çözüm bölümlerine göre yazılır yazarı bellidir TEMA= tema sınırlaması yoktur DİL VE ANLATIM= işlenmiş bir dil vardır estetik bir dildir hakim,1.kişi,3.kişi anlatıcıları olabilir