152- 156 arası

Konu 'Edebiyat 11.Sınıf' bölümünde FISTIK tarafından paylaşıldı.

1. FISTIK

FISTIK Üye

9 Mart 2009

sayfa 152 den 156 kadar soruların ve etkinliklerin cevapları
    Son düzenleyen: Moderatör: 9 Mart 2009
  2. ~~Özge~~

~~Özge~~ Özel Üye Özel Üye

19 Nisan 2008
  3. danny_boy

danny_boy Üye

10 Mart 2009
    154e nasıl ulasabilirim lütfen yardım:(
  4. ~~Özge~~

~~Özge~~ Özel Üye Özel Üye

19 Nisan 2008
    sayfa 154
    1-)insanların gelenek ve göreneklerine bağlı kalması.başka milletler tarafından sömürülmesine müsade edilmemesi.
    2-)okuyucuyu bilgilendirmek için.
    3-)bazı milletlerin diğer milletler üzerindeki etkisi.
    4-)''muhtelif milletlerin lisan ve mazisi hakkında XIX. asır esnasında çok mühim tetkikler yapıldı'' .
    5-)evet
    6-)yazar metinde tarihte geçen önemli olayları ve bu olayların ne gibi sonuçlar doğurduğunu ele almıştır.halk kitlesinin de gelenek ve göreneklere bağlılığı konusunda ele alıyor.
    9-)Mehmet Fuad Köprülü:1890’da İstanbul’da doğdu. 28 Haziran 1966’da İstanbul’da yaşamını yitirdi. Köprülü Mehmet Paşa’nın ailesindendir. Ayasofya Rüştiyesi ve Mercan İdadisi’nden sonra İstanbul Hukuk Fakültesi’ne devam etti. 1909’da fakülteyi bırakarak edebiyat, felsefe ve tarih alanlarında özel olarak çalışmaya başladı. İstanbul’da çeşitli okullarda öğretmenlik yaptı. 1924’te Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı’na atandı. Aynı yıl İstanbul Darülfünun’daki görevine döndü. Türkiyat Enstitüsü’nü kurdu. Türk Tarih Encümeni başkanlığına seçildi. 1929’da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı oldu. 1934’de politikaya girdi. Kars milletvekili seçildi. Çok partili döneme geçiş sırasında CHP’den ayrılıp Demokrat Parti’nin (DP) kurucuları arasında yer aldı. 14 Mayıs 1950’de birinci Adnan Menderes hükümetinde Dışişleri Bakanı oldu. 1956’da Devlet Bakanlığı görevine atandı. Bir yıl sonra DP’den istifa etti. Milletvekilliği düştü. 27 Mayıs 1960’tan sonra Yeni Demokrat Partiyi kurdu. Ancak parti pek ilgi görmedi. Amblem olarak seçtiği "Kıratı" Adalet Partisi’ne bırakarak siyasi yaşamdan ayrıldı. Asıl yararlı çalışmalarını Türk Edebiyatı ve Türk Halk Edebiyatı araştırmaları oluşturur.
    dogan kuse bunu beğendi.