154 !!

Konu 'Edebiyat 11.Sınıf' bölümünde büşra111 tarafından paylaşıldı.

1. büşra111

büşra111 Üye

28 Şubat 2009

forumu açamayan bi benmiyim???
  2. ~~Özge~~

~~Özge~~ Özel Üye Özel Üye

19 Nisan 2008
    sayfa 154
    1-)insanların gelenek ve göreneklerine bağlı kalması.başka milletler tarafından sömürülmesine müsade edilmemesi.
    2-)okuyucuyu bilgilendirmek için.
    3-)bazı milletlerin diğer milletler üzerindeki etkisi.
    4-)''muhtelif milletlerin lisan ve mazisi hakkında XIX. asır esnasında çok mühim tetkikler yapıldı'' .
    5-)evet
    6-)yazar metinde tarihte geçen önemli olayları ve bu olayların ne gibi sonuçlar doğurduğunu ele almıştır.halk kitlesinin de gelenek ve göreneklere bağlılığı konusunda ele alıyor.
    9-)Mehmet Fuad Köprülü:1890’da İstanbul’da doğdu. 28 Haziran 1966’da İstanbul’da yaşamını yitirdi. Köprülü Mehmet Paşa’nın ailesindendir. Ayasofya Rüştiyesi ve Mercan İdadisi’nden sonra İstanbul Hukuk Fakültesi’ne devam etti. 1909’da fakülteyi bırakarak edebiyat, felsefe ve tarih alanlarında özel olarak çalışmaya başladı. İstanbul’da çeşitli okullarda öğretmenlik yaptı. 1924’te Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı’na atandı. Aynı yıl İstanbul Darülfünun’daki görevine döndü. Türkiyat Enstitüsü’nü kurdu. Türk Tarih Encümeni başkanlığına seçildi. 1929’da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı oldu. 1934’de politikaya girdi. Kars milletvekili seçildi. Çok partili döneme geçiş sırasında CHP’den ayrılıp Demokrat Parti’nin (DP) kurucuları arasında yer aldı. 14 Mayıs 1950’de birinci Adnan Menderes hükümetinde Dışişleri Bakanı oldu. 1956’da Devlet Bakanlığı görevine atandı. Bir yıl sonra DP’den istifa etti. Milletvekilliği düştü. 27 Mayıs 1960’tan sonra Yeni Demokrat Partiyi kurdu. Ancak parti pek ilgi görmedi. Amblem olarak seçtiği "Kıratı" Adalet Partisi’ne bırakarak siyasi yaşamdan ayrıldı. Asıl yararlı çalışmalarını Türk Edebiyatı ve Türk Halk Edebiyatı araştırmaları oluşturur

FORUMDA ARASAYDIN BUNLARI BULURDUN !!!!
  3. büşra111

büşra111 Üye