18,19,20,21,22,23,24deki tüm sorular.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR

Konu 'Tarih - İnkılap Tarihi 10. Sınıf' bölümünde arslanburç tarafından paylaşıldı.

1. arslanburç

arslanburç Üye

10 Mayıs 2009

18,19,20,21,22,23,24deki tüm sorular.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR
  2. ~~Özge~~

~~Özge~~ Özel Üye Özel Üye

19 Nisan 2008
    Yapamadığın soruları yaz....
  3. mina95

mina95 Üye

10 Ekim 2010
    18.19.20 yapan warmı?? acil yarına yazarsanz sewinirim şimdiden tşkler..:=)
  4. pinok

pinok Üye

11 Ekim 2010
    18,19,20,21, yapan var mı?
  5. oyunbozan

oyunbozan Üye

9 Ekim 2010
    arkadaşlar yaptım ama biraz aceleyle yapmışım cümlelerim garip olabilir kusura bakmayın artık..

sayfa 18
    1. barışcıl yanibirbirleriyle savaşarak değil de anlaşarak veya para karşılığında toprakları alınmıştır.

2. osmanlı devleti hızla gelişmekteydi. Sınırlarını memlüklere kadar genişletmesi onları tedirgin etmiştir.

3.Önceki başarılara kendi başarısını da katarak Anadolu'nun büyük bir kısmını Osmanlı topraklarına katmıştır.

Sayfa 19
    1. Timur ile Yıldırım Beyazıd arasındaki üstünlük mücadelesi , Yıldırım Beyazid'in doğuya doğru genişlemesi Timur'un hoşuna gitmemiştir.

sayfa 20
    1.Tarihi eserlerimiz mimari yapılarımız ve en önemlisi halkımız zarar görmüştür.

2. Anadoludaki siyasi birliği iyice karıştırmak ve kardeşlerin arasına bozarak ilerisi için kendine yem olarak düşünmesi.

3.Jeopolitik konumu dolayısıyla Anadolu'da toprak kayıpları yaşanmıştır. Ayrıca topraklarını kaybeden beyliklerin bir kısmı Timur'dan destek görmüştür.

sayfa 21
    1.Tımar sistemi nedeniyle bölgede ekonomik durumun ve siyasi birliğin devam etmesi, Niğbolu savaşından sonra haçlıların kendilerini toplayamaması, fetihlerde yumuşak politikanın izlenmesi ve osmanlı devletinni hoşgörü götürmesi..

2. iç karışıklılığından faydalanmak istemesi. Örneğin istanbulun kuşatıldığında isyan çıkmasını sağlayıp İstanbul'dan geri dönmelerini sağlamıştır.

sayfa 22
    1.ilk imzalanan antlaşmadır.

sayfa 23
    Osmanlı ve karamanoğulları kendilerini selçukluların mirasçısı olarak görmekteydi. bu yüzden ikisi de geri adım atmamıştır.

teşekkür butonunu unutmayınız..

aynı cevapları başka yere de yazmıştım yine de buraya da kopyalıyorum ki daha çok ulaşma şansınız olsun :))
  6. berfu sinem

berfu sinem Üye