2. dönem 1.yazılı soruları

Konu 'Türk Edebiyatı 9. Sınıf Yazılı Soruları' bölümünde serdars tarafından paylaşıldı.

?

Sorular nasıldı ?

  1. idare eder

    22,2%
  2. berbat

    27,8%
  3. şımarma ama süper

    16,7%
  4. devamını bekliyoruz

    33,3%
  1. serdars

    serdars Üye

    Katılım:
    18 Şubat 2009
    Mesajlar:
    41
    Beğenileri:
    85
    Ödül Puanları:
    0

    ArkdaŞlar sorular klasikdir ona gÖre


    1.bİr Şİİr tÜrÜ aŞk ayrilik gurbet gİbİ konular İŞlenİrse o Şİİr hangİ tÜrdÜr

    cevap: Lİrİk Şİİr

    2. GÜnÜmÜzde hamasİ Şİİrİ olarakda anlandirilan Şİİr tÜrÜ

    cevap:epİk Şİİr

    3. Fabili bÜtÜnÜyle Şİİr Şeklİnde olmasi sonuuda kissadan hİsse alinabİlecek bİr dersİn verİlmesİ onu masaldan ayirir ( d veya yanliŞ denİor)

    cevap :dogru olacak


    4.bİreysel farkliliklar diŞaridan toplumdakİ bİreylerde ortak olan İnanÇlar yargilar ve tem sİller bÜtÜnÜne.......... Denİr

    cevap :zİhnİyet

    5.bİr eserde duygu tutukuve dÜŞÜnce yÖnlerİnden ele alinan kİmseye ne denİr?

    Cevap : Karakter

    6.hakİm( İlahİ) bakiŞ aÇisi nedİr? ( dİĞer bakiŞ aÇilarinada ÇaliŞin onlarida sorabİlİr)

    cevap :herŞeyİ bİlenİn bakiŞ maÇisidir anlatici olaylari anlatirİstedİĞİ yerlerİ Özetler


    7.aŞagidaki soru dogru İse ''d'' yanliŞ İse ''y'' koyunuz
    anlatimda genellİkle genİŞ zman veya Ögrenİlen geÇmİŞ zman kİpİ(-mİŞlİ geÇmİŞ) kullanilir

    cevap: D yanİ dogru

    8.aŞadakİ boŞluklari doldurunuz

    ........(1)oldugu gİbİ ........(2) de dÖŞemede dua(dİlek) b**Ümlerİnden oluŞur

    cevap: 1:masal 2:halk hİkayesİ

    9.aŞagidakİ sorular dogru İse ''d'' yanliŞ İse ''y'' koyunuz

    halk hİkayelerİ İle mesnevİler konular bakimindan benzer Özellİk taŞir

    cevap : D yanİ doĞru

    10..aŞagidakİ sorular dogru İse ''d'' yanliŞ İse ''y'' koyunuz

    a.Çehov olay ÖykÜsÜnÜn en Önemlİ temsİlcİsİdİr

    cevap :y yanİ yanliŞ




    İsteyen arkdaŞlar dİĞer derslerdekİ konularima yazili sorularinida takİp edebİlİrler

    teŞekkÜrler butonuna basmaniz yeterlİdİr
    KAYSERİLİ-38, invasion, çikolatam ve diğer 4 kişi bunu beğendi.
  2. serdars

    serdars Üye

    Katılım:
    18 Şubat 2009
    Mesajlar:
    41
    Beğenileri:
    85
    Ödül Puanları:
    0
    istatislikde berbat dieen arkdaşa sesleniyorum acaba yazılarında sorular bundan farklı olacagınımı sanıyor

Sayfayı Paylaş