arkadaşlar ingilizce öğretmenimiz ödev verdi.15 tatilin bitimine kadar fillerin 2.hali ile ilgili 20 basit cümle lazım lütfen yardım edermisiniz!!!fakat bu cümleler 7.sınıf düzeyinde olmalı(ben sizlere fiilin birinci hali, 2.hali, ve anlamlarını vereceğim) 1.hal 2.hal Anlamı become became olmak find found bulumdu eat ate yediler darw drew çekti give gave verdi freeze froze dondu get got var hang hung asılı grow grew büyüdü have had vardı hide hid sakladı keep kept tutulur know knew biliyordum hear heard duydum lay laid koydu go went gitti cut cut kesmek drive drove sürdü forgive forgave bağışladı buy bought satın aldı
arkadaşlar yazımlarda hatalar var..BULUMDU değil bulundu,draw drew çekti olacak,,,lütfen cümle yazaarken bunlara dikkat edin...
you went to park yesterday they began homework lost day I made cake thirty-fife minutes ago he broke pencil two minutes ago I came to Tosya yesterday I bought a tv yesterday my mother gave money to me yesterday I set the table fife minutes ago cemile left ali captan last mount