2012'nin En Çok Konuşulan 10 İCADI!

Konu 'Güncel Haberler' bölümünde Moderatör Yasemin tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Yasemin

Moderatör Yasemin Özel Üye Özel Üye

20 Kasım 2010

- KAPALI YERDE BULUT MU OLUR?

Bu yılın şüphesiz ki en dikat çeken buluşu kapalı yerlerde var olabilen bulut oldu. Ne photoshop, ne göz yanılması! Gerçek bir bulut odanın içinde süzülüyor! Berdnaut Smilde'nin icadı olan bu bulutun oluşması pek zor değil ama odanın ısı, nem, ışık oranları çok çok önemli. Artık sadece gökyüzündeki garip şekillere bakarak hayal kurmayacaksın. Odanın içinde de onlarla hayallere dalmak çok çok mümkün!

2- MARS'TA HAYAT VAR MI CURIOSITY?

NASA, Mars konusunda ısrarlarına devam ederken neredeyse bir araba büyüklüğündeki robotu Curiosity'i gönderdi! Yılın en büyük olaylarından sayılan Curiosity'nin Mars yolculuğu dünya tarafından dakika dakika izlendi. 26 Kasım 2011'de fırlatılan ve 6 Ağustos 2012'de Mars'a iniş yapan robot henüz Mars'ta yaşam belirtisine rastlamadı.

3- O TAKTIĞIN GOOGLE GLASS MI?

"2014'e daha çok var" deme,*Google Glass*meraklıları şimdiden geri sayıma başladı!Bir gözlük çerçevesinde bilgisayar olsa neler oluru tam da bu gözlükle gördük. Şimdi de satışa sunulması için bekleniyor. Bakalım Google Glass ile hayat nasıl olacak?...

4- SONY'DEN EN KÜÇÜK FOTOĞRAF MAKİNESİ!

Telefonlar büyürken fotoğraf makineleri küçülüyor desek çok doğru olur...İşte Sony de bu yılın icatlarına giren en küçük fotoğraf makinesini üretti. 2,5 santimlik sensörü, daha ince haliyle kusursuz fotoğraflar çeken Sony RX100 de bu yılın icatları arasındaki yerini aldı.

5-YOKSA SEN HALA UÇAMIYOR MUSUN?

"Yıl bitiyor daha ne icadı?" diyenler yanıldı! Ekim ayında Çin'de gökyüzüne bakanlar uçan insanlar gördü ve bu yarasa adam kostümü yılın en ilginç icatları arasındaki yerini aldı! Çin'de düzenlenen Wingsuit Flying Yarışması'nda insanlar uçarak yarıştı!

- KENDİ TESTİNİ KENDİN YAP!

Sene olmuş 2012 hala HIV için önlemlerini almayan, test yaptırmatan korkanlar var. İşte bilim dünyası tam da bunun için bir çözüm bulmuş! 20 dakika ve Or**uick ile sağlığın senin kontrolün altında!

7- KETÇAP VE MAYONEZ İÇİN ŞİŞEYLE KAVGAYA SON!

Kripa Varanasi ve öğrencileri yepyeni bir madde ürettiler. Bu madde sayesinde cam, plastik gibi yüzeyler kaygan hale geliyor. Ve böylece dökülmeyen ketçap ya da mayonez gibi bir şey hayatından çıkıyor!

8- ARTIK HERKES AYNI DİLİ KONUŞUYOR!

Ukraynalı 4 öğrencinin icat ettiği eldivenler sayesinde işaret dili bilmeyenler ile işaret dilinde konuşmak durumunda kalanlar arasında hiçbir anlaşılmazlık olmayacak! Eldivenler işaret dilini anlayarak akıllı telefonlara işaret dilinde anlatılanları yazılı bir halde gönderiyor. Telefon da bu metinleri seslendiriyor.

- SANAL BEBEK FURYASI IPHONE İLE DEVAM EDİYOR!

Sanal bebeklerin icadından uzun zaman geçti, yeniden çıkmaz deniliyordu ama üreticisi Bandai durmadı!iPhone'nuna TechPet uygulamasını yükledikten sonra telefonunu robot köpek bedenine monte etmen yeterli.

10- DÜNYANIN EN HAFİF AYAKABISI!

"El örgüsü ayakkabı mı olur?" deme! Oldu bile! Nike, ayağı tamamen kaplayan, sadece 34 gram ağırlığındaki dünyanın en hafif ayakabısnı üretti.Sanırım bu muhteşem ayakkabı ile maratonlar çok daha ilginç olacak!
    baysedef bunu beğendi.