3. test

Konu 'Biyoloji 9. Sınıf' bölümünde sevimli hayalet tarafından paylaşıldı.

  1. sevimli hayalet

    sevimli hayalet Üye

    Katılım:
    11 Mart 2010
    Mesajlar:
    217
    Beğenileri:
    62
    Ödül Puanları:
    0



    1. Yukarıdaki grafik gelişmesini toprakta gerçekleştiren bir bitki zararlısına ait birey sayısının toprağın nem miktarına göre değişimini göstermekte. Buna göre toprağı bu bitki zararlısından tamamen temizlemek için aşağıdakilerden hangisi uygulanmalıdır?
    A) Toprağı gübrelemek
    B) Toprağı iyi sulamak
    C) Toprağın nem miktarını dengede tutmak
    D) Toprağı havalandırmak
    E) Toprağın nem miktarını azaltmak



    2. Enzimlere ait;
    I. Organik katalizörlerdir.
    II. Tersinir reaksiyonları etkilerler
    III. Yapıları proteindir
    özelliklerden hangileri tüm enzimler için geçerli değildir?

    A) II ve III B) I ve II C) Yalnız I D) Yalnız III E) Yalnız II



    3. İçinde nişasta, protein, yağ gibi moleküllerin bulunduğu bir ortama koyulan hücre, bu molekülleri;
    I. Difüzyon II. Aktif taşıma III. Pinositoz
    olaylarından hangileri ile alabilir?
    A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III



    4. Glikoz, aminoasit, yağ asidi gibi küçük molekülleri, vitaminlerden ayıran;
    I. Hücre zarından geçebilmeleri II. Organik moleküller olmaları III. Enerji gereksiniminde kullanılmaları
    şeklindeki özelliklerden hangileridir?
    A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve III E) II ve III



    5. Bir DNA molekülünde tüm nukleatit sa-yısı 1800 ve A/G=3 ise bu DNA molekülün-de toplam nükleatit sayısı kaçtır?

    A) 2800 B) 3000 C) 3600 D) 4800 E) 5200
  2. sevimli hayalet

    sevimli hayalet Üye

    Katılım:
    11 Mart 2010
    Mesajlar:
    217
    Beğenileri:
    62
    Ödül Puanları:
    0
    6 Aşağıdaki hücresel yapılardan hangisi yağ ve hormon sentezleyen hücrelerde daha çok görülür?

    A) Mitokondri
    B) Lizozom
    C) Endoplazmik retikulum
    D) Ribozom
    E) Golgi organeli
    ________________________________________
    7. Mikroskopta incelenmekte olan hücrelerin bulunduğu ortama, aşağıdakilerden hangisini eklememiz gerekir ki hücrelerde plazmoliz görülsün?

    A) Stoplazmaya eş yoğunlukta olan sıvıyı
    B) Sindirim enzimleri içeren sıvıyı
    C) Stoplazmaya göre hipotonik bir sıvıyı
    D) Arı suyu
    E) Yoğun tuzlu suya
    ________________________________________
    8. Baygınlık geçiren bir insana çabucak şeker verilmesi gerekiyorsa aşağıdakilerden hangisini kullanmak en uygun olur?

    A) Sakkaroz
    B) Maltoz
    C) Glikoz
    D) Laktoz
    E) Nişasta
    ________________________________________
    9. Bazı bakteri hücrelerinin ezilmesi ile elde edilen sıvılara glikoz ilave edilince dışarıya karbondioksit verdikleri görülmektedir. Bu durum kullanılan sıvıda neyin bulunduğunu kanıtlar?

    A) Enzimlerin
    B) Vitaminlerin
    C) DNA'ların
    D) Proteinlerin
    E) Hormonların
    ________________________________________
    10. Ökaryot hücrelerde genetik özelliklerin yavru hücrelere aktarılması sırasında aşağıdakilerden hangisine rastlanılmaz?

    A) ATP harcanır
    B) Hücre bölünmesi olur
    C) DNA eşlenmesi olur
    D) Mutasyon olabilir
    E) Modifikasyon olabilir.
  3. sevimli hayalet

    sevimli hayalet Üye

    Katılım:
    11 Mart 2010
    Mesajlar:
    217
    Beğenileri:
    62
    Ödül Puanları:
    0
    Cevaplar:
    1)e 2)e 3)e 4)c 5)d 6)e 7)e 8)c 9)a 10)e
  4. sevimli hayalet

    sevimli hayalet Üye

    Katılım:
    11 Mart 2010
    Mesajlar:
    217
    Beğenileri:
    62
    Ödül Puanları:
    0
    1. sorudaki şekil çıkmadı üzgünüm
    (alıntıdır)

Sayfayı Paylaş