4+4+4 Sisteminde Geri Adım

Konu 'Güncel Haberler' bölümünde Moderatör Güleda tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Güleda

Moderatör Güleda Özel Üye Özel Üye

10 Ocak 2009

Milli eğitim müdürlüklerinin, şubat ayı başında okullara gönderdiği yazıda, 60-66 aylık çocuklarla 66-80 aylık çocukların aynı sınıfta eğitim almalarının hem bedensel, hem de pedagojik yönden olumsuzluklara neden olduğunun bakanlık denetçilerince tespit edildiği belirtildi.

Okullara gönderilen yazıda, “2013-2014 eğitim öğretim yılında şubelerin öğrencilerin aylarına göre oluşturulması” istendi. Ancak halen bir arada okuyan 60-80 ay arası çocukların durumun ne olacağı ise merak konusu olduYENİ Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın ilk icraatı, fikir babalığını yaptığı söylenen ve 66 ayını dolduran çocukların ilkokula başlamalarını zorunlu kılan 4+4+4 eğitim sisteminden geri adım atmak oldu.