4.Sınıf Testler [Soru & Test]

Konu 'Sosyal Bilgiler Konu Testleri' bölümünde Cixx tarafından paylaşıldı.

  1. Cixx

    Cixx Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenileri:
    314
    Ödül Puanları:
    0

    1. Aşağıdakilerden hangisi diğer insanlarla benzer özelliklerimize bir örnektir?

    A) Giyinme ihtiyacı
    B) Kitap okuma alışkanlığı
    C) Zevkler
    D) Kabiliyetler

    2. Aşağıdakilerin hangisi doğrudur?

    A) Arkadaşlarım mutlaka benimle aynı düşünceye sahip olmalı.
    B) Herkes futbol oynamaktan hoşlanır.
    C) Bir olayda iki insan farklı duygu yaşayabilir,
    D) Bütün öğrenciler aynı zevke sahiptir.

    3. Hangisi insanın temel ihtiyaçlarından biri değildir?

    A) Beslenmek
    B) Oyun oynamak
    C) Barınmak
    D) Giyinmek

    4. Gel gel. Ne olursan yine gel! diyen düşünürümüz kimdir?

    A) Yunus Emre
    B) Evliya Çelebi
    C) Mevlana
    D) Pir Sultan *****

    5. Aşağıdakilerden hangisi bireysel farklılık değildir?

    A) Gözlüklü olmak
    B) Uzun saçlı olmak
    C) Konuşmak.
    D) Mavi gözlü olmak.

    6. İnsanların birbirinden farklı olmaları ne gibi bir özelliğin oluşmasına neden oluyor?

    A) Toplumsal zenginlik
    B) Bireysel zenginlik
    C) Kişisel zenginlik
    D) Aile zenginliği

    7. Aşağıdakilerden hangisi kimlik belgesinde mutlaka olmalıdır?

    A) Boy
    B) Kilo
    C) Doğum yeri
    D) Okul adı

    8. Hangisi bireysel bir farklılık değildir?

    A) Gözlüklü olmak.
    B) Uzun boylu olmak.
    C) Çekik gözlü olmak
    D) Bir aileye sahip olmak

    9. Aşağıdakilerden hangisi kişini görünüş özellikleri arasında yer almaz?

    A) Kilo
    B) Boy
    C) Sinirlilik
    D) Göz rengi

    10. Bize kimliğimiz sorulduğunda aşağıdaki cevaplardan hangisi verilmez?

    A) Soyadımız
    B) Amca sayımız
    C) Yaşımız
    D) Doğum yerimiz

    1. a
    2. c
    3. b
    4. c
    5. c
    6. a
    7. c
    8. d
    9. c
    10. b
  2. Cixx

    Cixx Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenileri:
    314
    Ödül Puanları:
    0
    1. 1-Doğum
    2-Okul bitirme
    3-Evlenme
    4-Yürüme
    Yukarıdaki işlemlerin kronolojik sıralanmasında baştan 2 . hangisidir?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4

    2. Bir milletin devamlılığını milli kültürün yaşatılması, benimsenmesi sağlar.
    Gelenekler ise milli kültürün bel kemiğidir.
    Aşağıdakilerden hangisi bizim geleneklerimiz arasında yoktur?

    A) Bayramlarda büyüklerin ellerinin öpülmesi.
    B) Düğünlerde gelin alma merasimlerinin yapılması.
    C) Gelen misafire ikramda bulunmak.
    D) Kendi isteğine bağlı olarak askere gitmek.

    3. Osmanlı Devleti aşağıdaki savaşlardan hangisi sonunda yıkılmıştır?

    A) 93 harbi
    B) 2. Dünya Savaşı
    C) 1. Dünya Savaşı
    D) Osmanlı Yunan Savaşı

    4. Amasya Genelgesi’nde yer alan maddelerin hangisinde ulusal egemenlik ilkesinden bahsedilmiştir?

    A) Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.
    B) Sivas’ta milli bir kongre toplanacaktır.
    C) İstanbul’daki hükümet sorumluluklarını yerine getirememektedir.
    D) Vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı tehlikededir.

    5. Hangisi milli kültürümüzü oluşturan öğelerden biri değildir?

    A) Türkülerimiz
    B) Yollarımız
    C) Halk oyunlarımız
    D) Bayrağımız

    6. Milli egemenliğin gerçekleşmesine etki eden en önemli olay nedir?

    A) Kongrelerin yapılması
    B) TBMM açılması
    C) Atatürk'ün Samsun'a çıkması
    D) Padişahın yurdu terk etmesi

    7. Sefa dedesine sorular sorarak geçmişini öğreniyor.
    Sefa'nın kullandığı yöntem aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Yazılı tarih yöntemi
    B) Sözlü tarih yöntemi
    C) Araştırma yöntemi
    D) Olayları yaşama

    8. Aile tarihinin oluşmasında aşağıdakilerden hangisinden yararlanamayız?

    A) Annemizden
    B) Babamızdan
    C) Kitaplarımızdan
    D) Dedemizden

    9. Bir şeyin doğruluğunu gösteren belge ve ****llere kanıt denir.
    Aşağıdakilerden hangisi bir kanıt değildir?

    A) Bilimsel buluşlar
    B) Resimler
    C) Kitaplar
    D) Söylentiler

    10. Aşağıdakilerden hangisi maddi kültür öğelerinden biri değildir?

    A) Sanat eserleri
    B) Giyecekler
    C) Hoşgörü
    D) Cirit

    1. d
    2. d
    3. c
    4. a
    5. b
    6. b
    7. b
    8. c
    9. d
    10. c
  3. Cixx

    Cixx Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenileri:
    314
    Ödül Puanları:
    0
    1. Kutup yıldızına göre yön tayini nasıl olur?

    A) Kutup yıldızı güneyi gösterir
    B) Kutup yıldızı kuzeyi gösterir
    C) Kutup yıldızı batıyı gösterir
    D) Kutup yıldızı doğuyu gösterir

    2. Geceleyin önümüzü Kutup Yıldızı'na döndüğümüzde, sol kolumuz hangi yönü gösterir?

    A) Batıyı
    B) Kuzeyi
    C) Doğuyu
    D) Güneyi

    3. Ara yönler 4 tanedir. Aşağıda yanlış yazılan ara yön hangisidir?

    A) Kuzeydoğu
    B) Kuzeybatı
    C) Doğugüney
    D) Güneybatı

    4. Aşağıdaki açıklamalardan hangisi yanlıştır?

    A) Kroki; kuşbakışı görünümün kabataslak kağıt üzerine çizilmesidir
    B) Plan; kuşbakışı görünümün bir ölçekle kağıt üzerine çizilmesidir
    C) Plan, kroki, harita arasında fark yoktur.
    D) Harita ve planlarda bir ölçek bulunur

    5. Fiziki coğrafya haritalarında deniz derinlikleri renklerle ifade edilir. Aşağıdaki renklerden hangisi 200 metreden az derin yerleri gösterir?

    A) Açık yeşil
    B) Turuncu
    C) Koyu mavi
    D) Çok açık mavi

    6. Bir haritada koyu kahverengi ile boyanmış kısımlar neyi gösterir?

    A) Dağları
    B) Çölleri
    C) Ovaları
    D) Şehirleri

    7. Ali, salonlarının planını çizerken 8 m olan uzunluğu 10 cm göstermiştir. Bu planın ölçeği nedir?

    A) 1/80 .
    B) 1/125
    C) 1/800
    D) 1/1250

    8. 1:2 000 000 ölçekli bir haritada iki şehir arası gerçekte 200 km'dir. Bu uzaklık harita üzerinde kaç cm olarak gösterilir?

    A) 10
    B) 20
    C) 30
    D) 40

    9. 1:200 000 ölçekli bir haritada 2 cm'lik bir uzunluk gerçekte kaç km'dir?

    A) 4
    B) 3
    C) 2
    D) 1

    10. Bir planda çizilenlerin, gerçek ölçülerinin bulunabilmesi için gerekli olan nedir?

    A) Hangi tarihte çizildiği
    B) Kuşbakışı çizilmiş olması
    C) Çizime uygun araçların kullanılması
    D) Küçültme oranının bilinmesi


    1. b
    2. a
    3. c
    4. c
    5. d
    6. a
    7. a
    8. a
    9. d
    10. c
  4. Cixx

    Cixx Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenileri:
    314
    Ödül Puanları:
    0
    1. Hangisi temel ihtiyaç değildir?

    A) Giyinme
    B) Barınma
    C) Beslenme
    D) TV seyretme

    2. Hayatımızı devam ettirmek için mutlaka karşılanması gerekir.
    Bu tanımla anlatılan kavram hangisidir?

    A) İstek
    B) İhtiyaç
    C) Arzu etmek
    D) Sosyal faaliyetler

    3. Aşağıdaki tanımlardan hangisi doğrudur?

    A) İstek, bir şeye sahip olma arzusudur.
    B) Hayatımızı devam ettirmek için mutlaka karşılanmasına yaşam denir.
    C) İstek ve ihtiyaçlarımızı satın almaya bütçe denir.
    D) Belli bir sürede gelir ve giderleri gösterme paradır.

    4. Üretilen bir ürün tüketiciye ulaşıncaya kadar hangi aşamalardan geçer?

    A) Üretim- tüketim
    B) Üretim-fabrika-dağıtım
    C) Üretim-tüketim-fabrika-dağıtım
    D) Üretim-fabrika-dağıtım-tüketim

    5. Ayakkabı yapay üretimdir.
    Aşağıdakilerden hangisi doğal üretimdir?

    A) Petrol
    B) Ceket
    C) Sakız
    D) Ekmek

    6. Aşağıdakilerden hangisi zorunlu ihtiyaçlarımızdan biri değildir?

    A) Beslenme
    B) Eğlenme
    C) Giyinme
    D) Barınma

    7. Gelir ve giderlerimizi gösteren çizelgeye ne denir?

    A) Para
    B) Tüketim
    C) Üretim
    D) Bütçe

    8. Kağıt ve tahtanın ham maddesi nedir?

    A) Ağaç
    B) Plastik
    C) Toprak
    D) Cam

    9. Mal ve hizmet yaratmak için yapılan faaliyete ne denir?

    A) Tüketim
    B) Mal
    C) İhtiyaç
    D) Üretim

    10. Karşılanması zorunlu olan isteklere .......... denir.
    Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

    A) Gelir
    B) İhtiyaç
    C) Bütçe
    D) Gider


    1. d
    2. b
    3. a
    4. d
    5. a
    6. b
    7. d
    8. a
    9. d
    10. b
  5. Cixx

    Cixx Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenileri:
    314
    Ödül Puanları:
    0
    1. Geçmişte yaşamış insanların zamanı ölçmek için kullandığı Güneş saati için hangisi söylenebilir?

    A) Akrep ve yelkovanı vardır
    B) Güneş Enerjisini ışıklarından alır
    C) Güneş ışığının oluşturduğu gölgeye göre zamanı belirler.
    D) Saniye ve saliseleri gösterir.

    2. Aşağıdaki teknolojik ürünleri buluş sırasına göre sıralarsak hangisi ilk sırada yer alır?

    A) Telefon
    B) Bisiklet
    C) Teyp
    D) Uçak

    3. Aşağıdaki araçlardan hangisi evde kullanılır?

    A) Araba
    B) Uçan daire
    C) Ütü
    D) Füze

    4. Teknoloji bizi nasıl etkiler?

    A) İnsanlığın olumlu yönde gelişmesini sağlar.
    B) İnsanlığı tembelliğe sürükler.
    C) Teknoloji çevreye zarar verir.
    D) Teknoloji çevreyi olumlu yönde etkiler.

    5. Bilimsel öğrenmede izlenecek yollardan hangisi gereksizdir?

    A) Merak etme
    B) Araştırma yapma
    C) Var olan bilgileri ezberleme
    D) Kaynak bulma

    6. Aşağıdaki teknolojik ürünlerden hangisi eğitim alanında kullanılmaz?

    A) Bilgisayar
    B) Steteskop
    C) Tepegöz
    D) VCD Player

    7. Aşağıdakilerden hangisi teknolojiyi bilinçsizce kullanmanın bir göstergesidir?

    A) Telefonda ihtiyacımız kadar konuşmak.
    B) Plastik ve teneke kutuları ayrı kaplarda toplamak.
    C) Televizyonda yayınlanan her programı izlemek.
    D) Teknolojik eşyalardan sadece ihtiyacımız kadarını almak.

    8. Dedesi hastalanan Fulya hangi numarayı aramalıdır?

    A) 110
    B) 150
    C) 112
    D) 130

    9. Plastik eşyaların, ayrı kaplarda toplanıp, fabrikalarda işlenerek yeniden kullanılmasına ne denir?

    A) Teknoloji
    B) Geri kazanım
    C) İletişim
    D) Yardımlaşma

    10. İnsanların kullandığı ilk saat türü hangisidir?

    A) Kum saati
    B) Su saati
    C) Sarkaçlı saatler
    D) Güneş saati


    1. c
    2. b
    3. c
    4. a
    5. c
    6. b
    7. c
    8. c
    9. b
    10. d
  6. Cixx

    Cixx Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenileri:
    314
    Ödül Puanları:
    0
    1. Hangisi kalıcı gruba örnek değildir?

    A) Okul
    B) Kızılay
    C) Sağlık ocağı
    D) Oyun grubu

    2. İletişim ve yayın organlarının bütününe ne ad verilir?

    A) Halk
    B) Medya
    C) İleti
    D) Örgüt

    3. Gönüllü kişiler tarafından kurulan guruplara ne ad verilir?

    A) Sivil toplum örgütü
    B) Resmi kurum
    C) Devlet kurumu
    D) Grup

    4. Hangisi, okullarımızda katılabileceğimiz eğitsel kollar çalışmalarından biri değildir?

    A) Sivil savunma
    B) Yeşilay
    C) Trafik
    D) Sigortacılık

    5. Grup ya da kurumların bir amaç doğrultusunda düzenledikleri faaliyetlere ne ad verilir?

    A) Sosyal etkinlik
    B) Yarışma
    C) Oyun
    D) Spor faaliyeti

    6. Aşağıdakilerden hangisi yardımlaşma örgütlerinin özelliklerinden değildir?

    A) İş bölümü
    B) Ortak amaç
    C) Çatışma
    D) Grup bilinci

    7. Aşağıdaki atasözlerinden hangisi toplumdaki birlik ve beraberliğin önemini anlatmaktadır?

    A) Birlikten kuvvet doğar.
    B) Parayı veren düdüğü çalar.
    C) Ne ekersen onu biçersin.
    D) Sakla samanı gelir zamanı.

    8. Aşağıdakilerden hangisi savaşlarda, doğal afetlerde insanların yardımına koşar?

    A) Tema vakfı
    B) Kızılay
    C) Çocuk Esirgeme Kurumu
    D) Akut

    9. Aşağıdakilerden hangisinde sebep-sonuç ilişkisi vardır?

    A) Oyun oynadım
    B) Eve gidiyorum
    C) Sınavlarda başarılı olmam için çalışmam gerekli
    D) Maça gidiyorum

    10. Aşağıdakilerden hangisi diğerlerinden farklıdır?

    A) Çalışma grubu
    B) Oyun grubu
    C) Müzik grubu
    D) Kızılay



    1. d
    2. b
    3. a
    4. d
    5. a
    6. c
    7. a
    8. b
    9. c
    10. d
  7. Cixx

    Cixx Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenileri:
    314
    Ödül Puanları:
    0
    1. Basın ve yayın kuruluşlarına ne denir?

    A) Belediye
    B) Televizyon
    C) Kamuoyu
    D) Medya

    2. Aşağıdakilerden hangisi seçimle iş başına gelir?

    A) Kaymakam
    B) Vali
    C) Öğretmen
    D) Belediye başkanı

    3. Aşağıdakilerden hangisi yerel yönetim birimlerinden değildir?

    A) Muhtarlıklar
    B) Belediyeler
    C) Siyasi partiler
    D) İl Özel İdaresi

    4. Bir beldenin yol ve su işlerini hangi kuruluş bakar?

    A) Belediye
    B) Emniyet Müdürlüğü
    C) Kaymakamlık
    D) Milli Eğitim Müdürlüğü

    5. Hangisi, köy yönetimi içinde yer almaz?

    A) Muhtar
    B) İhtiyar heyeti
    C) Genç heyeti
    D) Köy derneği

    6. Hangisi yerel yönetim birimi değildir?

    A) Belediye
    B) Muhtarlık
    C) Milli Eğitim Müdürlüğü
    D) İl Özel İdaresi

    7. Aşağıdakilerden hangisi belediyenin görevleri arasındadır?

    A) Gıda üreten ve satan yolları denetlemek
    B) Okulları denetlemek
    C) Güvenliği sağlamak
    D) Ülkeyi savunmak

    8. Aşağıdakilerden hangisi egemenlik hakkının millete verildiği gün olarak kutlanmaktadır?

    A) 23.Nis
    B) 10.Kas
    C) 19.May
    D) 30.Ağu

    9. Belediye seçimleri kaç yılda bir yapılır?

    A) 4
    B) 5
    C) 6
    D) 3

    10. Aşağıdakilerden hangisi belediyelerin görevlerinden değildir?

    A) İmar hizmetleri
    B) Sağlık hizmetleri
    C) Sosyal yardım hizmetleri
    D) Yatırım hizmetleri

    1. d
    2. d
    3. c
    4. a
    5. c
    6. c
    7. a
    8. a
    9. b
    10. d
  8. Cixx

    Cixx Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenileri:
    314
    Ödül Puanları:
    0
    1. Aşağıdaki ülkelerden hangisi Türkiye'ye en yakındır?

    A) Japonya
    B) Hindistan
    C) Abd
    D) Bulgaristan

    2. En uzun sınırımız hangi ülkeyledir?

    A) İran
    B) İrak
    C) Bulgaristan
    D) Suriye

    3. Hangisi kıta değildir?

    A) Afrika
    B) Asya
    C) Avustralya
    D) Avusturya

    4. Aşağıdaki devletlerin hangisi yurdumuza komşu değildir?

    A) Yunanistan
    B) İran
    C) Almanya
    D) Suriye

    5. Aşağıdaki milli bayram günlerimizden hangisi çocuklar için daha önemlidir?

    A) 19.May
    B) 29.Eki
    C) 23.Nis
    D) 30.Ağu

    6. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye sınırları içerisinde değildir?

    A) Kapodakya
    B) Pamukkale
    C) Elhamra sarayı
    D) Topkapı sarayı

    7. Hangisi insanların yaşam biçimini etkilemez?

    A) İklim
    B) Yeryüzü şekilleri
    C) Kültür
    D) Barınma

    8. Türkiye, hangi kıtalar arasında bulunmaktadır?

    A) Asya – Afrika
    B) Afrika – Avrupa
    C) Asya – Avrupa
    D) Afrika - Amerika

    9. Ülkemizin en uzun kıyısı aşağıdaki denizlerden hangisi iledir?

    A) Ege
    B) Karadeniz
    C) Marmara
    D) Akdeniz

    10. Aşağıdakilerden hangisi dini bayram ve kutsal gecelerden değildir?

    A) Kurban Bayramı
    B) Zafer Bayramı
    C) Kadir Gecesi
    D) Ramazan Bayramı

    1. d
    2. d
    3. d
    4. c
    5. c
    6. c
    7. d
    8. c
    9. a
    10. b
  9. Cixx

    Cixx Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenileri:
    314
    Ödül Puanları:
    0
    1. İki yerleşme arasındaki 80 km. lik uzaklık 1/200 000 ölçekli haritada kaç cm olarak ölçülür?

    A) 80
    B) 60
    C) 40
    D) 120

    2. Aşağıdaki anlatımlardan hangisi yanlıştır?

    A) Bir bölgede uzun süre değişiklik göstermeyen hava olaylarına iklim denir.
    B) Sıcaklık günün saatlerine göre değişir.
    C) Sıcaklık mevsimlere göre değişir
    D) Dünya' nın sıcaklık kaynağı Ay dır.

    3. İnsanların birbirlerinin bilgilerinden, yetenek ve imkanlarından yararlanma ihtiyacında olması hangi sonucu doğurmuştur?

    A) Birlikte olma
    B) Bilgili olma
    C) Yaratıcı olma
    D) Çok çalışma

    4. Aşağıdakilerden hangisi bir bölgenin iklimini ETKİLEMEZ?

    A) Bitki örtüsü
    B) Bölgenin nüfusu
    C) Bölgenin yüksek dağlarla çevrilmesi
    D) Denize uzaklık

    5. 1/500 000 ölçekli bir haritada 6 cm olarak gösterilen iki yer arası uzaklık gerçekte kaç km dir?

    A) 50
    B) 60
    C) 300
    D) 30

    6. Marmara bölgesi hangi iklimler arasında bir geçiş alanıdır?

    A) Karadeniz ve Kara iklimleri
    B) Kara iklimi, Akdeniz ve Muson iklimi
    C) Akdeniz ve kara iklimi
    D) Akdeniz, Karadeniz ve Kara iklimi

    7. Turunçgiller Akdeniz bölgesinde yetiştiği halde İç Anadolu bölgesinde yetişmemektedir. Bunun nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

    A) İlkbaharın yağışlı geçmesi
    B) Yaz sıcaklığının Akdeniz'e göre az olması
    C) Kışın soğuk ve kar yağışlı olması
    D) Sulanabilen alanların az olması

    8. Yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve yağışlı iklim tipi hangisidir?

    A) Akdeniz iklimi
    B) Karadeniz iklimi
    C) Çöl iklimi
    D) Kara iklimi

    9. Yurdumuz kaç bölgeye ayrılmıştır?

    A) Yedi
    B) Üç
    C) Dört
    D) Altı

    10. 1/100 000 kesir ölçeğini, çizgi ölçeği haline çevirmek istiyoruz. Yapacağımız çizgi ölçeğinde, 2 cm'lik aralık kaç km'yi gösterir?

    A) 1
    B) 2
    C) 4
    D) 8


    1. c
    2. d
    3. a
    4. b
    5. d
    6. d
    7. c
    8. d
    9. a
    10. b
  10. Cixx

    Cixx Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenileri:
    314
    Ödül Puanları:
    0
    1. Demokratik ailede kararı kim verir?

    A) Aile bireyleri birlikte
    B) Aile başkanı
    C) kura ile
    D) herkes kendisi

    2. Aşağıdakilerden hangisi okulda uyulması gereken kurallardan birisi değildir?

    A) Okula zamanında gelmek
    B) ödevlerini zamanında yapmak
    C) Kırmızı ışıkta durmak
    D) Okulda başkalarını rahatsız etmemek.

    3. Aşağıdakilerden hangisi demokratik topluma uygun davranıştır?

    A) Otobüse sıraya uyarak binmek.
    B) Alışverişte bazen hile yapmak.
    C) Seçime önem vermemek.
    D) İşimize gelmezse söz kesmek.

    4. Aşağıdakilerden hangisi görgü kuralıdır?

    A) Kırmızı ışıkta durmak.
    B) Doğru sözlü olmak.
    C) vergi vermek.
    D) Ağızda bir şey varken konuşmamak.

    5. Ülkemiz daha iyi yönetilmesi için idari bölümlere ayrılmıştır?
    Aşağıdakilerden hangisi bir idari bölümdür?

    A) köy
    B) sokak
    C) cadde
    D) semt

    6. Akşam güneş batarken yüzümüzü dönersek, sol kolumuz hangi yönü gösterir?

    A) güney batı
    B) güney
    C) kuzey
    D) doğu

    7. Plan veya harita çizilirken ölçülerin belli oranda küçültülmesine ne ad verilir?

    A) kroki
    B) fotoğraf
    C) Kuşbakışı
    D) ölçek

    8. Aşağıdaki haritalardan hangisi diğerlerinden farklıdır?

    A) yağış haritası
    B) bitki örtüsü haritası
    C) fiziki harita
    D) maden haritası

    9. Bölgemizde hangi iklim tipi görülmektedir?

    A) Akdeniz iklimi
    B) Karasal iklim
    C) Karadeniz iklimi
    D) Tropikal iklim.

    10. 1 / 500 000 ölçekli bir haritada iki şehir arasındaki uzaklık 3 cm olarak gösterilmiştir. Gerçekte bu iki şehir arası kaç km’dir?

    A) 30 km
    B) 150 km
    C) 15 km
    D) 1500 km


    1. a
    2. c
    3. a
    4. d
    5. a
    6. b
    7. d
    8. c
    9. c
    10. c

Sayfayı Paylaş