5.Ünite - Üniteye hazırlık Soruları

Konu 'Sosyal Bilgiler 8. Sınıf' bölümünde 123tr tarafından paylaşıldı.

1. 123tr

123tr Üye

2 Mart 2010

1_atatürk fikir hayatının oluşumunda nelerden etkilenmöiş olabilir ?
    2_daha güçlü bir Türkiye için üzerimize düşen görevler nelerdir?
    3_Bir millet için birlik ve beraberlik neden önemlidir ?
    4_Vatandaşlık bilincine erişmiş bir bireyden hangi davranışlar beklenir ?
    5_Devlet ve toplum hangi alanlarda iş birliği yapmalıdır ?
    6_Laikliğin toplumsal hayata yansıması nasıl olur ?
    7_Atatürk ilkelerinin temel dayanağı nedir ?
    8_Modern Türkiye'nin kuruluşu hangi devletlere örnek olmuş olabilir ?
    9_Atatürk ilke ve inkılaplarını anlamak ve yaşatmak için neler yapmalıyız?

Lütfen yardım edin :confused:
    My Best Friend ve gülşen civar bunu beğendi.
  2. sema_34

sema_34 Üye

22 Ocak 2011
    bu ödev çok önemli yardımcı olun 5.ünite hazırlık sorularını yapan varsa yardımcı olsun lütfen :)
  3. cemoş

cemoş Üye

17 Şubat 2011
    4 ÜnÜteyİ yapan varmi??

1)DÖRT ŞEHİR VE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Kazanım:Atatürk’ün fikir hayatının oluşumuna ve gelişimine etki eden Selanik, Manastır, Sofya ve İstanbul şehirlerindeki ortamın rolünü fark eder.

SELANİK

Selanik Osmanlı devleti’nin balkanlardaki en gelişmiş şehiridi.Avrupa ile Anadolu arasında demiryolu ağına sahipti.bu yüzden ticarete hayatı oldukça canlı idi.Çeşitli din ve millete sahip insanlar bir kültür zenginliği ile hep beraber yaşıyorlardı.Avrupa da basılan kitapları nında okuma fırsatları vardı.Yani Avrupa’nın her türlü imkanlarından yararlanılıyordu.Bu da atatürk2ün fikir hayatının gelişmesine çeşitli kültürdeki insanları tanımasına ve özgür bir ortamda özgürce düşünerek yetişmesine neden olmuştur.Atatürk Selanike göreve geldiğinde İttihak ve terakki cemiyetine katılmıştı.Bu cemiyetin amacı Meşrutiyeti tekrar ilan ettirmekti.başarılı olunmuş fakat Atatürk halka daha fazla özgürlüğün tanınmasından yanadı bu uğurda çalışmalarını yağunlaştırdı fakat görüşleri İttahat ve Terekki cemiyetinin ileri gelenleri ile görüşleri uyuşmaya başlamıştı.Bunu yanında Atatürk Ordunun siyasete karışmasını istemediğin bütün bu sebeplerden dolayı bu teşkilattan ayrılmış ve daha bir fazla askerlik mesleğine sarılmıştır.

MANASTIR

İSTANBUL

Mustafa Kemal İstanbul’da yani Osmanlı evlet2inin başkentinde siyasi partileri İstabulu memleketin içinde bulunduğu ortamı daha bir iyi kavramıştı.Siyasilerle bilgi alış verişinde bulunmuş gizli dergiler gazeteler çıkarmış Osmanlı devletini yakından tanımaya başlamıştır.

SOFYA

:shy: TEŞEKÜR YETER DERS KİTABI 4 ÜNÜTEYİ YAPAN VARMI:confused::confused::confused:
  4. emre.cetin

emre.cetin Üye

17 Şubat 2011
    Bende 5. soruyu yapamadım lütfen yardım edin. :confused:

Şimdiden teşekkürler.