55. sayfadaki turkısh cinema adlı parçanın türkçe çevirisi

Konu 'İngilizce 11. Sınıf' bölümünde ...tuğba... tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. ...tuğba...

...tuğba... Üye

8 Mart 2008

55. sayfadaki turkısh cinema adlı parçanın türkçe çevirisini yapabilirseniz çokk sevinirim:):):)
  2. sivaslı hicran

sivaslı hicran Üye

27 Ocak 2009
  3. brcum

brcum Üye

22 Şubat 2009
    çevirisini bilmiyorum ama biz yaptık onu

kutucuklara a)3 b)5 d)4 e)2 olcak
  4. narinni

narinni Üye

4 Ekim 2008
  5. RİY-RİY

RİY-RİY Üye

16 Nisan 2009
    Türkçe Sinema
    a.(3) 1990 yılında ,Türkiye Avrupa Destek Fonu üyesi oldu.Bu üyeliğin Türk sinema endüstrisinin çalışmalarını uluslar arası kitlelere ulaştırmak için büyük bir katkı yaptığı açıkça ortadadır.Son yıllarda üretilen filmlerin çoğu yurtiçinde ve yurt dışında her ikisinde de büyük ilgi gördü.
    b.(5) Bugün pek çok uluslar arası film festivalleri İstanbul,Ankara İzmir ve Antalya gibi Türkiye’nin farklı şehirlerinde yapılmaktadır.Bu festivallere dünyanın değişik ülkelerinden animasyon filmleri ,korku,komedi ve belgeseller gibi filmler gelmektedir.Bu festivallerde Türk sineması için moral ve mali destek sağlıyor ve film yapımcılarını yüksek kalitede filmler üretmeye teşvik ediyoruz.Ayrıca uluslar arası arenada Türk sinemasının yardımcısı olurlar.
    c.(1) Türkiyede sinemanın başlangıcı geçmiş yıllar içinde Lumiere kardeşlerin 1895 yılında ilk sinematografik gösteriminden sonra gelir.Türkiyede ilk gösterimler Sultan mahkemesinde yapıldı özel olanlar ise Yıldız Sarayı İstanbulda yapıldı.
    d.(4) Film endüstrisi daha fazla ve daha iyi filmler üretmeye başladı,eski kitleleri geri kazanmaya başladı.Sonuç olarak, sinema goers sayısı arttı ve bu yatırım devlet ilgisini çekti.Bugün Türk sineması kendi seçkin düzeyine ulaşmıştır.Şimdi uluslar arası film festivallerinde güçlü yabancı film endüstrisinin rekabeti içinde yeterince başarılıdır.
    e.(2)Her ne kadar sinema Türkiye ye 1890 ların sonunda gelmişse de gerçek film yapımına daha sonraları başlandı.Sonra ilk film,bir belgesel,”Ayasofyadaki Rus Abidesinin Yıkılışı” ,1914 te yapılan,Türk sineması birçok zorluklarla karşılaştı.Film endüstrisi için gerekli organizasyon hedef kitle ve hukuki destek uluslar arası rekabet için yıllardır gereklidir
    fatista bunu beğendi.
  6. hilly