6.sinif fen ve teknolojİ soru cevap

Konu 'Fen Bilgisi 6. Sınıf' bölümünde elıfay tarafından paylaşıldı.

  1. elıfay

    elıfay Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2010
    Mesajlar:
    97
    Beğenileri:
    54
    Ödül Puanları:
    0

    -



    6.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ SORU CEVAP



    • 1-Aşağıdaki verilenlerden hangisi kafatası içerisinde bulunmasına rağmen sinir sisteminin bir parçası değildir.?
    A) Beyincik B)Hipotalamus
    C)Hipofiz D)Omurilik

    • 2-Duyu organlarının değişmeleri algılayıp beyne iletilmek üzere çevirdiği sinirsel bilgiye ne ad verilir?
    A) Uyarı B)Uyartı
    C)Sinaps D)Tepki

    • 3-Topraktan su ve suda erimiş minerallerin alınmasında görevli bitkisel yapı aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Emici Tüyler B)Ana Kökler
    C)Kılcal Kökler D)Yan Kökler

    • 4-Aşağıda verilen canlılardan hangisi kabuklular grubuna girer?
    A) Çekirge B)Midye
    C)Istakoz D)Salyongoz

    • 5-Aşağıda verilen canlılardan hangisi bir çesit eklem bacaklı değildir?
    A)Çiyan B)Çekirge
    C)Akrep D)Ahtopot

    • 6-Bitki vücudu genellikle 3 temel kısımdan oluşur.(kök,gövde,yapraklar).Aşağıda verilen hücresel yapılardan hangisi bütün bitki hücrelerinde ortak olarak bulunmaz?
    A)Mitokondri B)Hücre çeperi
    C)Kloroplast D)Kofil

    • 7-Hücre bölünmesini hızlandıran ayırt edici orgonel aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Sentrozom B)Çekirdekçik
    C)Lizozom D)Mitokondri

    • 8-Aşağıdaki canlı gruplarının hangisinde trake solunumu görülür.?
    A) Solucanlar B)Eklembacaklıar
    C)Süngerler D)Mercanlar

    • 9-Aşağıda verilenlerden hangisi doğadaki ekolojik dengenin sağlanmasında kullanılmaz?
    A) Fotosentez B)Madde devri
    C)Çürütme olayı D)Sera Etkisi

    • 10-Aşağıdaki mercek tiplerinden hangisi bulanık görmeye neden olan astigmatizm hastalığı için kullanılabilir?
    A) Yakınsak B)Iraksak
    C)İnce kenarlı D)Silindirik



    ----------------------




    1)C 2)B 3)A 4)C 5)D 6)C 7)A 8)B 9)D 10)D




    -
    :::SanDora::: bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş