7.sinif fen ve teknolojİ soru cevap

Konu 'Fen Bilgisi 7. Sınıf' bölümünde elıfay tarafından paylaşıldı.

  1. elıfay

    elıfay Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2010
    Mesajlar:
    97
    Beğenileri:
    54
    Ödül Puanları:
    0


    -



    7.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ SORU CEVAP


    • 1-Aşağıdaki büyüklerden hangisi vektöreldir?
    A)Kütle B)Kuvvet C)Enerji D)Zaman

    • 2-Ağırlık aşağıdaki ölçü aletlerinden hangisi ile ölçülür?
    A)Terazi B)Dinamometre C)Termometre D)Cetvel

    • 3-Aralarında 90 derecelik açı olan iki kuvvetin bileşkesi 15 N’dur. Kuvvetlerden biri diğerinin 2 katı ise büyük kuvvet kaç N’ dur.
    A)3√5 B)6√5 C)3 D)5

    • 4- Aşağıdakilerden hangisinde hareketlinin ivmesi sıfırdır.?
    A)Sabit hızla yere inen paraşütçü B)Duvar saatinin sarkacı
    C)Fren yapan otomobil D)Hızlanarak harekete geçen asansör

    • 5- Yer çekimi ivmesinin 10 m/s2 olduğu bir ortamda belli bir yükseklikten Serbest bırakılan bir top 3 sn içersinde kaç m/sn’ lik hız kazanır.
    A)25 B)30 C)45 D)55

    • 6- Bir öğrenci 20 N ağırlığındaki bir çantayı 80 cm yüksekliğindeki raftan alıp 140 cm yüksekliğindeki rafa 25 de kalırsa , bu iş sırasında öğrencinin gücü kaç W olur?
    A)-6 B)24 C)60 D)240

    • 7- Aşağıdakilerden hangisi ısı enerjisini mekanik enerjiye çevirir?
    A) Patlarlı Motor B)Su türbini C)Elektrik Motoru D)Jeneratör

    • 8- Joul/ Newton aşağıdakilerden hangisini verir?
    A)Watt B)Mete C)Saniye D)Kilogram

    • 9- Aşağıdaki aletlerden hangisinin çalışma prensibi çıkrağa benzemez?
    A)Pense B)Anahtar C)Direksiyon D)Kahve değirmeni

    • 10- Yüksekliğinin uzunluğuna oranı 3/5 olan eğik düzlemde 120N’lık yükü yukarı çıkarabilmek için kaç N’lik kuvvet gerekir?
    A)25 B)40 C)48 D)72










    ----------------------------------------









    1)B 2)B 3)B 4)A 5)B 6)A 7)A 8)B 9)A 10)D




    -

Sayfayı Paylaş