8.Sınıf Fen Ve Teknoloji 2.ünite soruları [Soru & Test]

Konu 'Fen Bilgisi Konu Testleri' bölümünde Cixx tarafından paylaşıldı.

  1. Cixx

    Cixx Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenileri:
    314
    Ödül Puanları:
    0

    . Hangi seçenekte büyük bir kuvvetin etkisiyle küçük basınç elde edilemez?

    A) Geniş tabanlı ayakkabıların giyilmesi
    B) Bıçakla ekmeğin kesilmesi
    C) Arabaların tekerleklerinin paletli olması
    D) Sırt çantalarının saplarının geniş yüzeyli olması

    2. Aşağıda verilen olaylardan hangisinde basıncın etkisi yoktur?

    A) Derinlere inildikçe dalgıçlarda vurgun olayının gerçekleşmesinde
    B) Tepelere çıkıldıkça kulakların ağrımasında
    C) Karda kar ayakkabılarının giyilmesinde
    D) Dev deniz araçlarının su üzerinde kalabilmesinde

    3. Deniz elindeki çekiç ile çiviye 30 N'luk kuvvet ile vuruyor. Buna göre hangisi doğru olur?

    A) Çivinin başına uygulanan kuvvet 30N'dan büyüktür
    B) Çivinin başına uygulanan basınç, çivinin ucuna uygulanan basınçtan büyüktür
    C) Çivinin ucuna 30N'luk kuvvet uygulanır
    D) Çivinin ucuna uygulanan kuvvet 20N'dan büyüktür

    4. Katı cisimlerde basınçla alan ters orantılıdır. Buna göre basıncı azaltmak için neler yapılabilir.?

    A) Bataklıkta perde ayaklı kuşların yürümesi
    B) Çok yük taşıması için masaların ayaklarının tekerlekli olması
    C) Bıçağın çok keskin olmasını sağlamak
    D) Kramponlu ayakkabılarının giyilmesi

    5. Pascal: '' Kapalı bir kaptaki sıvıya uygulanan basınç, bu sıvının her noktasına ve kabın iç yüzeyinden her noktasına aynı iletilir. ''
    Aşağıdakilerden hangisi bu duruma örnek olur?

    A) ****kli bir balona kuvvet uygulandığında alttaki ****kten daha hızlı su akar
    B) ****kli bir balona kuvvet uygulandığında yan ****klerinden su akmaz
    C) ****kli bir balona kuvvet uygulandığında tüm ****klerden aynı hızda su akar
    D) ****kli balon şişirilemez

    6. Deniz annesiyle havuza gitmiştir. Annesinin suda batmadığını görmüştür. Bu olayda hangisinin etkisi yoktur?
    I.Sıvının hacminin ve derinliğinin
    II.Annesinin kütlesinin
    III.Annesinin ağırlığının
    lV.Sıvının yoğunluğunun

    A) I ve II
    B) I, III ve IV
    C) Yalnız IV
    D) I,II ve III

    7. Deve, gergedan ve fil gibi hayvanların ayaklarının büyük olmasının sebebi nedir?

    A) Zemine uygulanan basıncın büyük olması
    B) Zemine uygulanan basıncın küçük olması
    C) Ağırlıklarını arttırmak
    D) Diğer hayvanları korkutmak

    8. Ahmet ve Mehmet uçan balonla gezintiye çıkarlar. Gezinti tamamlandığında balonu yere indirmek için hangisinin yapılması doğru olur?

    A) Balonun içindeki havayı ısıtmak
    B) Balonun içindeki havayı soğutmak
    C) Balonu patlatmak
    D) Balonun hacmini arttırmak

    9. Eda: ''Bu yaz tren Ankara'ya gittik.''
    Kaan: ''Babam uçakla Antalya'ya gitti.''
    Ece: ''Vapurla Karşıyaka'ya vardım.''

    Yukarıdaki öğrencilerin kullandıkları araçların hangisinde suyun kaldırma kuvvetinin etkisi yoktur?

    A) Kaan ve Eda
    B) Kaan ve Ece
    C) Eda ve Ece
    D) Eda,Ece ve Kaan

    10. Havada 60 gf, su içinde 10 gf gelen cismin özağırlığı nedir?

    A) 12
    B) 20
    C) 3
    D) 1,5



    1. b
    2. d
    3. c
    4. a
    5. c
    6. d
    7. b
    8. b
    9. a
    10. a
    Tuğba114 bunu beğendi.
  2. @tugce@

    @tugce@ Üye

    Katılım:
    4 Nisan 2011
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    fen çalışma kitabı 62 den 80 e kadar yapan varmı acil lütfen
  3. ferits

    ferits Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2010
    Mesajlar:
    10
    Beğenileri:
    53
    Ödül Puanları:
    0
    konumuz bu mu :))
  4. мoʀαoʀ

    мoʀαoʀ Üye

    Katılım:
    28 Ekim 2008
    Mesajlar:
    990
    Beğenileri:
    634
    Ödül Puanları:
    94

    Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...

    fen çalışma kitabı 62 den 80 e kadar yapan varmı acil lütfen
    Genişletmek için tıkla...
    Bu tip sorularınızı doğru bölüme ve yapamadığınız sorularla sorarsanız daha iyi olur çünkü bizler sizlerin yaşıtı değiliz kitabımızda yok bu yüzden yardımcı olamayız. Ve forum kurallarına uymayan bir mesaj yazıyorsunuz.

Sayfayı Paylaş