8.Sınıf Fen Ve Teknoloji 3.ünite soruları [Soru & Test]

Konu 'Fen Bilgisi Konu Testleri' bölümünde Cixx tarafından paylaşıldı.

  1. Cixx

    Cixx Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.027
    Beğenileri:
    314
    Ödül Puanları:
    0


    1. Aşağıdakilerden hangisi maddenin fiziksel hallerinden değildir?

    A) Katı
    B) Sıvı
    C) Kütle
    D) Gaz

    2. Aşağıdakikerden hangisi element değildir?

    A) Altın
    B) Gümüş
    C) Tuz
    D) Bor

    3. Aşagıdaki eşleşmelerden hangisi yanlış verilmiştir?

    A) Kükürt-Element
    B) Helyum-Metal
    C) Tuz-Bileşik
    D) Neon-Soygaz

    4. Aşagıda verilen bilim insanlarından hangisi elementlerin sınıflandırılması hakkında çalışmamıştır?

    A) John Newlands
    B) Johann Döbereiner
    C) Dimitri Mendeleyev
    D) Aleksander Flemming

    5. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

    A) Anyon,pozitif yüklü atomdur.
    B) Katyon,pozitif yüklü atomdur.
    C) Nötr ,negatif yüklü atomdur.
    D) İyon ,yüksüz atomdur.

    6. Aşağıdakilerden hangisi atomun yapısında bulunmaz?

    A) Elektron
    B) Proton
    C) Neon
    D) Nötron

    7. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlış olarak verilmiştir?

    A) Element,tek cins atomlardan oluşur.
    B) Periyodik sistemdeki yatay sıralara grup denir.
    C) Nötr atom elektron alışverişi yapmamış atomdur.
    D) Elektron negatif yüklü taneciktir.

    8. Aşagıdakilerden hangisi elementlerin sınıflandıması ile ilgili değildir?

    A) Metal
    B) Eksik metal
    C) Ametal
    D) Yarımetal

    9. Aşagıdakilerden hangisi ametallerin genel özelliklerindendir?

    A) Elektrik ve ısıyı iyi iletmezler.
    B) Tel ve levha haline getirilebilirler.
    C) Kırılgan değillerdir.
    D) Elektrik ve ısıyı iyi iletirler.

    10. Aşağıdaki ifadelerden hangisi periyodik sistem hakkında yanlış verilmiştir?

    A) 1A grubunun diğer adıda alkali metallerdir.
    B) 8A grubu asal gazları içerir.
    C) 2A grubu toprak alkali metallerdir.
    D) 8A grubu halojenler olarakta adlandırılır.

    1. c
    2. c
    3. b
    4. d
    5. b
    6. c
    7. b
    8. b
    9. a
    10. d

  2. differents

    differents Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2010
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    çok kolay sorular bunları istersen biraz zorlaştır. :D

Sayfayı Paylaş