8.Sınıf Fen Ve Teknoloji 5.ünite soruları [Soru & Test]

Konu 'Fen Bilgisi Konu Testleri' bölümünde Cixx tarafından paylaşıldı.

  1. Cixx

    Cixx Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenileri:
    314
    Ödül Puanları:
    0

    1. İki ayrı kapta bulunan aynı cins sıvıların ısı miktarları birbirine eşit olduğu halde, sıcaklıkları eşit değilse, aşağıdaki öğrencilerden hangilerinin sözleri doğrudur?
    Çisem:Sıvı taneciklerinin ortalama haraket enerjileri birbirine eşittir.
    Arda:Sıvı taneciklerinin toplam haraket enerjileri birbirine eşittir.
    Selin:Sıvıların kütleleri birbirine eşit değildir.
    Ahmet:Sıvıların hacimleri birbirine eşittir.

    A) Çisem-Arda
    B) Arda-Selin
    C) Çisem-Ahmet
    D) Selin-Ahmet

    2. Metal, sıvılı ve gazlı türleri olan termometreler, maddelerin ısı etkisi ile genleşme özelliğinden yararlanarak yapılmış, sıcaklık ölçmek için kullanılan araçlardır. Termometre yapımında hangi maddelerin cinsi önemsenmez
    1.Metallerin 2.Sıvıların 3.Gazların

    A) Yalnız 2
    B) Yalnız 3
    C) .1-3
    D) .1-2

    3. Aşağıda sıcaklıkları belirten özdeş maddelerden hangisine ait moneküller en hızlı haraket eder

    A) 50 derece
    B) 80 derece
    C) 65 derece
    D) 90derece

    4. 1:83 derece 2:90 derece 3:40 derece
    Tablodaki eşit kütleli özdeş bir maddeye ait üç farklı sıcaklıktaki örnekler verilmiştir. Bu örneklerin sahip oldukları toplam ısılar arasında nasıl bir ilişki vardır?

    A) 1>2>3
    B) 2>1>3
    C) 3>2>1
    D) 2>3>1

    5. Aynı maddelerden yapılmış K ve L cisimlerinin kütleleri eşit sıcaklıkları ise 50 derece ve40 derece'dir.Bu iki madde ısıca yalıtınmış bir ortamda üst üste bırakılıyor.Buna göre K ve L nin denge sıcaklığı kaç derece olur?

    A) 45 derece
    B) 55 derece
    C) 60 derece
    D) 40 derece

    6. Soğuk havalarda cama üflediğimiz zaman cam yüzeyinde ince su tabakasının oluştuğunu fark ederiz.Bunla ilgili hangisi söylene bilir?

    A) Erime olayı meydana gelmiştir.
    B) Yoğuşma olayı meydana gelmiştir.
    C) Kaynama olayı meydana gelmiştir.
    D) Buharlaşma olayı meydana gelmiştir.

    7. Isı ve sıcaklık kavramları aşağıdakilerden hangisinde doğru kullanılmıştır?

    A) Sağlıklı bir insanın vücut ısısı 36,5derece'dir.
    B) Hava ısısı 37 derece'dir.
    C) 30 derece sıcaklık 10 derece sıcaklığın 3katı'dır.
    D) 1 kalori 1g.Saf suyun sıcaklığını 1 derece yükseltir.

    8. 500 g. Kurabiye hamuru ile 800 g. Kurabiye hamuru pişirilmek üzere aynı fırına atılıyor ve pişince çıkarılıyor.
    Buna göre aşağıdaki yargılardan hangisi doğrudur?
    1.Kurabiyelerin sıcaklıkları eşit olur.
    2.Kurabiyelerin aldıkları ısı enerjileri eşit olur.
    3.Kurabiyelerin ağırlıkları eşit olur.

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) .1-3

    9. Aşağıda sıcaklıkları belirtilen özdeş maddelerden hangisine ait moleküller en yavaş hareket eder?

    A) 35 derece
    B) 65derece
    C) 85derece
    D) 75derece

    10. Bir olayın gerçekleşmesi sırasında madde çevresinden ısı alıyorsa buna endotermik olay denir.
    Buna göre aşağıdaki olaylardan hangileri endotermiktir?
    1.Buzun erimesi
    2.Suyun buharlaşması
    3.Odunun yanması

    A) .1
    B) .1-2
    C) .2-3
    D) .1-2-3
    1. b
    2. b
    3. d
    4. b
    5. a
    6. b
    7. d
    8. a
    9. a
    10. b
    !!!melegim!!! bunu beğendi.
  2. !!!melegim!!!

    !!!melegim!!! Üye

    Katılım:
    9 Mart 2011
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Sayfayı Paylaş