8.Sınıf Fen Ve Teknoloji 7.ünite soruları [Soru & Test]

Konu 'Fen Bilgisi Konu Testleri' bölümünde Cixx tarafından paylaşıldı.

  1. Cixx

    Cixx Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenileri:
    314
    Ödül Puanları:
    0

    1. Bir evde gücü 1800 Watt olan ütü 60 saniye çalıştığında kaç joule’lül elektrik enerjisi harcar?

    A) 48 000
    B) 108 000
    C) 60 000
    D) 1 800

    2. ’’Watt x saniye’’ aşağıdakilerden hangisinin birimidir?

    A) Direnç
    B) zaman
    C) güç
    D) elektrik enerjisi

    3. Mıknatısın özellikleri ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

    A) Mıknatısın kuzey ve güney kutupları vardır.
    B) Mıknatısın etkisi uzaklığa göre değişir.
    C) Mıknatıs bölündüğünde manyetik özelliğini kaybeder
    D) Mıknatıs manyetik maddeleri çeker

    4. 8 Amperlik akımla çalıştığı bilinen bir alete kaç amperlik sigorta takılması anlamlı olur?

    A) 15
    B) 9
    C) 8
    D) 7

    5. Aşağıdakilerden hangisi güç birimidir?

    A) Joule
    B) Watt
    C) Volt
    D) kilowatt.saat

    6. Mıknatıs aşağıdakilerden hangisini çekemez?

    A) gümüş
    B) demir
    C) nikel
    D) kobalt

    7. Bir jeneratörde gerçekleşen enerji dönüşümü hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

    A) Elektrik enerjisi-->Hareket enerjisi
    B) Ses enerjisi------->Hareket enerjisi
    C) Hareket enerjisi--> Isı enerjisi
    D) Hareket enerjisi-->Elektrik enerjisi

    8. Fazla akım geldiğinde akımı kesen devre elemanına sigorta denir.
    Ahmet aşağıda verilen sigortanın özellikleri ile ilgili olarak hangisinin yanlış olduğunu işaretlemelidir?

    A) Elektrik iletkenliği fazla olan tellerden yapılır.
    B) Kullanılan telin erime noktası küçüktür.
    C) Kullanılan teller akım arttıkça inceltilir.
    D) Sigorta devreye seri bağlanır.
    [​IMG]
    [​IMG]

    1. b
    2. d
    3. c
    4. b
    5. b
    6. a
    7. d
    8. c
    9. c
    10. a

Sayfayı Paylaş