8.Sınıf İngilizce 12.ünite soruları

Konu 'İngilizce Konu Testleri' bölümünde Cixx tarafından paylaşıldı.

  1. Cixx

    Cixx Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenileri:
    314
    Ödül Puanları:
    0

    1. Aşağıdakilerden hangisi bir kişinin güçlü yönünü gösterir?

    A) Getting upset easily
    B) Missing small details
    C) Being irresponsible
    D) Having communication skills

    2. Aşağıdakilerden hangisi bir kişinin zayıf yönünü gösterir?

    A) Being flexible
    B) Being easygoing
    C) Being dishonest
    D) Being formal

    3. ''Candidate'' kelimesinin TÜRKÇE karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) burs
    B) aday
    C) danışman
    D) bakan

    4. ''Tells the truth''kelimesinin İngilizce karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Reliable
    B) İrresponsible
    C) Unsuccessful
    D) Flexible

    5. A:''Are you ...................of dogs? '' B:Yes,I am.Cümlesindeki noktalı yere aşağıdaki kelimelerden hangisi gelmelidir?

    A) Focused
    B) Terrified
    C) Lack
    D) Friendly

    6. ''Swot'' kelimesindeki ''O'' harfinin İngilizce açılımı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Occasion
    B) Ocean
    C) Opportunities
    D) Occupation

    7. ''Determined'' kelimesinin Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Çalışkan
    B) Sorumlu
    C) Azimli
    D) Güvenilir

    8. ''Customer Service'' kelimesin İngilizce karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) A person considered for a position
    B) Money given to a student
    C) Adviser at a school
    D) A department in an organization which provides service for customers

    9. ''I always try to CONCENTRATE my thoughts on the problem.'' cümlesindeki büyük harfle yazılan kelimenin Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) düşünmek
    B) Dikkatini toplamak,odaklanmak
    C) Ortaya koymak
    D) İfade etmek

    10. ''Flexible'' kelimesi ''SWOT'' (Strenghts-Weaknesses-Opportunities-Threats) analizindeki kişisel özelliklerden hangi guruba girer?

    A) Weaknesses
    B) Opportunities
    C) Strengths
    D) Threats

    1. d
    2. c
    3. b
    4. a
    5. b
    6. c
    7. c
    8. d
    9. b
    10. c
    lale_çiçek bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş