8.Sınıf İngilizce 14.ünite soruları

Konu 'İngilizce Konu Testleri' bölümünde Cixx tarafından paylaşıldı.

  1. Cixx

    Cixx Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenileri:
    314
    Ödül Puanları:
    0

    1. Which of the following measures should not be done before you leave for a holiday? (Tatile gitmeden önce aşağıdaki tedbirlerden hangisi alınmamalıdır?)

    A) Take the phone numbers of a neighbor or a family member (who will watch your house when you are away) in case of emergency.
    B) Check all the windows and doors and make sure that all of them are closed properly.
    C) Don't water your plants.
    D) Turn off all the lights and electrical devices.

    2. Find the correct word that completes the sentece meaningfully.(Boşluğa anlamca uygun gelen kelimeyi seçiniz.)
    In summer, it's always ........................ in Turkey.

    A) rainy
    B) cloudy
    C) snowy
    D) sunny

    3. If you go on a holiday in Turkey in summer, what shouln't you take with you?
    (Yazın Türkiye'ye tatile giderseniz, yanınıza ne almamalısınız?)

    A) swimsuits
    B) coats
    C) sandals
    D) T-shirts

    4. Complete the following statement with one of the given choices. (Aşağıdaki cümleyi verilen ifadelerden biriyle tamamlayınız.)

    Terese is taking some precautions before going on a holiday. She says: I will take my books with me ...

    A) in case I get bored.
    B) in case I can go to a disco with my friends.
    C) in case I feel ill.
    D) so that I can take notes about people and places.

    5. Select the correct word which completes the statement meaningfully. (Cümleyi anlamca tamamlayan kelimeyi seçiniz.)

    You'd better ................. paper and glass to protect the environment.

    A) clean
    B) recycle
    C) tear and break
    D) reopen

    6. Select the correct word which completes the statement meaningfully. (Cümleyi anlamca tamamlayan kelimeyi seçiniz.)

    You should ................. the lights when you go out.

    A) turn off
    B) turn on
    C) switch on
    D) put off

    7. Select the correct word which completes the statement meaningfully.
    We will take some food .......................... we don't find any food there.

    A) so that
    B) and
    C) but
    D) in case

    8. Select the correct word which completes the statement meaningfully.
    Use recycled paper .................... you can sace forests.

    A) in case
    B) and
    C) so that
    D) because

    9. Select the correct phrase which completes the statement meaningfully.
    (Cümleyi anlamca tamamlayan ifadeyi seçiniz.)

    Before going out, take an umbrella incase .............................

    A) it is sunny
    B) it is windy
    C) it is snowy
    D) it is rainy

    10. Find the explanation of the word given below.
    (Aşağıda verilen kelimenin anlamını bulunuz.)

    Shade:

    A) light or radiation in sunlight
    B) slight darkness made by blocking the direct sunlight.
    C) keeping someone or something safe from harm
    D) avoiding the sunlightduring the middle of the day


    1. c
    2. d
    3. b
    4. a
    5. c
    6. a
    7. d
    8. c
    9. d
    10. b

Sayfayı Paylaş