8. SINIF MATEMATİK TESTİ ve CEVAPLAR

Konu 'Matematik 8. Sınıf' bölümünde ~~Özge~~ tarafından paylaşıldı.

  1. ~~Özge~~

    ~~Özge~~ Özel Üye Özel Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.864
    Beğenileri:
    1.697
    Ödül Puanları:
    36

    1) Ardışık üç sayının toplamı 47 dir.Bu sayılardan büyük olan küçük sayıdan 12 fazla,ortanca sayıda büyük sayıdan 7 ek******.Buna göre,ortanca sayı kaçtır?

    A) 10 B) 15 C) 14 D) 27

    2) y=x+2 doğrusunun x-ekseninin pozitif yönüyle yapmış olduğu açının tanjant değeri kaçtır?

    A) 1 B) 2 C) -1 D) 3
    3) Aşağıdaki noktalardan hangisi x-y+3>0 eşitsizliğini sağlar?

    A) (1,4) B) (-3,5) C) (1,2) D) (0,7)

    6) Benzer iki üçgenin benzerlik oranı 2 ve birinin alanı 4 ise diğerinin alanı kaç olabilir?

    A) 1 B) 2 C) 4 D) 8

    7) 12 işçinin günde 8 saat çalışarak 5 günde yaptığı işi 5 işçi günde 4 saat çalışarak kaç günde yapar?

    A) 12 B) 16 C) 24 D) 30

    8) Her gün bir önceki günden 3 sayfa fazla kitap okuyan kişi 63 sayfa kitabı kaç günde okur?(İlk gün 3 sayfa kitap okumuştur)

    A) 9 B) 8 C) 7 D) 6

    9) a ve b doğal sayı olmak üzere a2-b2=17 ise a=?

    A) 9 B) 6 C) 12 D) 5

    10) Bir sınıftaki herkes birbiriyle birer defa tokalaşmak şartıyla 325 tokalaşma meydana geliyor.Sınıf mevcudunu bulunuz.

    A) 20 B) 22 C) 24 D) 26


    CEVAPLAR :

    1-B 2-A 3-C 6-A 7-C 8-D 9-A 10-D

    TEST 2
    1-Sinx=3/5 ise Cosx+Tanx.Cotx =?
    A)4/5 B)6/5 C)7/5 D) 9/5

    2-Yaşlarının ortalaması 15 olan 8 kişinin yaşları toplamı kaçtır?
    A)100 B)110 C)120 D)160

    3-2 ile 8 in geometrik ortalaması nedir?
    A)3 B)4 C)5 D)16
    4-2x+3y=5
    2x-y=1 denklem sisteminin çözümü olan (x,y) ikilisi nedir?
    A)(1,1) B)(1,2) C)(2,1) D)(2,2)

    5-2x=3y
    4x+2y=16 denklem sisteminin çözümü olan (x,y) ikilisi nedir?
    A)(2,3) B)(3,2) C)(1,3) D)(3,1)

    6-Toplamları 14 olan iki sayının büyüğünün iki katından küçüğü çıkarılırsa 13 sayısı bulunuyor büyük sayı kaçtır?
    A)7 B)8 C)9 D)10

    7-Gerçel sayılar üzerinde * işlemi a*b=2a-3b+a.b şeklinde tanımlanıyor.Buna göre (1*2)*4 işleminin sonucu nedir?
    A)-18 B)-20 C)-22 D)-24

    8-4 günde bir nöbet tutan bir hemşire ilk nöbetini Çarşamba günü tutarsa bundan sonraki 10. nöbetini haftanın hangi günü tutar?
    A) Pazar B)Pazartesi C)Salı D)Çarşamba

    9-Un,yağ ve şeker sırasıyla 12,4,7 sayılarıyla orantılı olarak karıştırılıp 460 gr hamur elde ediliyor buna göre karışımdaki un miktarı nedir?
    A)240 B)210 C)180 D)120

    10- a,b,c Sayıları sırasıyla 2,3,5 sayıları ile orantılıdır. 2a+5b-3c=16 ise a+2c kaçtır?
    A)24 B)32 C)36 D)48



    Sorular
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    8.sınıf cevaplar
    D
    C
    B
    A
    B
    C
    D
    B
    A
    D

    TEST 3
    1) x+6 =13 ise x=?
    a)13 b)8 c)7 d)-6

    2) x-3=2 ise x=?
    a)3 b)5 c)-5 d)6

    3) 3x+5=14 ise x=?
    a)-2 b)4 c)-3 d)3

    4) 5x-6=19 ise x=?
    a)5 b)10 c)-5 d)0

    5) 2x+5=5 ise x=?
    a)2 b)5 c)-2 d)0

    6) x+5=3 ise x=?
    a)2 b)-2 c)1 d)3

    7) 5-x=3 ise x=?
    a)2 b)-2 c)0 d)8

    8) -9 - x=10 ise x=?
    a)1 b)19 c)0 d)-19

    9) –5-2x=9 ise x=?
    a)-2 b)-7 c)2 d)8

    10) 2.(x-1)+x=4 ise x=?
    a)1 b)2 c)3 d)4

    11) 3.(2x+1)-5=16 ise x=?
    a)3 b)5 c)7 d)4


    12) 3.(2x-3)-2.(1-3x)=1 ise x=?
    a)-1 b)1 c)2 d)-2

    13) 2x-5+3x=4+7x+13 ise x=?
    a)9 b)-5 c)13 d)-11

    14) 5.(3-2x)=15 ise x=?
    a)0 b)1 c)2 d)3

    15) 2.(5x+3)+8=34 ise x=?
    a)-10 b)1 c)2 d)11

    16)3 eksiğinin 7 katı 63 eden sayı kaçtır?
    a) 15 b) 14 c)13 d)12


    17) 5(x-2) = 3x-4 ise x=?
    a)-2 b)4 c)-7 d)3

    18) 2x-1=107 ise x=?
    a)25 b)45 c)54 d)62

    19) 2x+3=0 denkleminin kökü
    3x+2a=3 denkleminin de kökü ise ‘a’ nedir?
    a) 15/4 b)15/8 c)3/2 d)-15/4

    20) 3x-(2-x)-4.(3-2x)=10 ise x=?
    a)1 b)-1 c)2 d)0







    CEVAPLAR:

    1-C 2-B 3D 4-A 5-D 6-B 7-A 8-D 9-B 10-B 11-A 12-B

    13-D 14-A 15-C 16-D 17-D 18-C 19-A 20-C
    meryem demir, Esra@m, akel ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  2. kardeşş

    kardeşş Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2009
    Mesajlar:
    23
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    çok sağol tesekkür ederim işime çok yaradı
    Son düzenleyen: Moderatör: 16 Şubat 2009
  3. LethaL

    LethaL Üye

    Katılım:
    17 Şubat 2009
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    teşekkürler
  4. sumeyra

    sumeyra Üye

    Katılım:
    3 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.561
    Beğenileri:
    790
    Ödül Puanları:
    0
    saol ya.proje ödevi için gerekiyodu.gerçekten çok saol.hocanın birazcık eli bol olsa sorular süper.ama hoca bunların hepsine kesin bişey bulur.yazık bana...
  5. LethaL

    LethaL Üye

    Katılım:
    17 Şubat 2009
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    saol paylasım icin
  6. selene

    selene Guest

    Çok sağol yardımcı oldun.
    Son düzenleyen: Moderatör: 25 Ağustos 2009
  7. frank_lampard

    frank_lampard Üye

    Katılım:
    27 Mart 2009
    Mesajlar:
    59
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    teşekkür ederim.
  8. özlem007

    özlem007 Üye

    Katılım:
    11 Şubat 2009
    Mesajlar:
    30
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    Sağolda özge.Bu hangi test?Açıklama yapar mısın?
  9. zehra_bjk

    zehra_bjk Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2009
    Mesajlar:
    9
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    evet ya o soruları koyana çok teşekkür ediyorum.
    Son düzenleyen: Moderatör: 25 Ağustos 2009
  10. rockmania

    rockmania Üye

    Katılım:
    11 Şubat 2009
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    paylaşımın için çok teşekkür ederim
    bahar_melda bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş