9.sınıf 1.dönem 1.yazılı soruları

Konu 'Kimya 9. Sınıf Yazılı Soruları' bölümünde Acq_Çileq tarafından paylaşıldı.

  1. Acq_Çileq

    Acq_Çileq Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2010
    Mesajlar:
    9
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    0

    :shy::shy::shy::shy::shy::shy::shy::shy::shy::shy::shy::shy::shy:

    S.1. Saf X ve Y sıvıları homojen bir karışım oluşturuyor.

    Karışımın, X ve Y sıvılarına göre hangi özelliği aynıdır?

    A) Homojenlik B) Öz kütle

    C) Kaynama noktası D) Buhar basıncı

    E) Öz ısı



    S.2. Şekerli suyun karışım olduğunu anlatmak için;

    I. Normal kaynama noktası 100oC den büyüktür.

    II. Su buharlaştırılırsa geriye şekerin kalması

    III. Homojen yapılı olması

    gerçeklerinden hangisi/hangileri en iyi açıklar?

    A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II

    D) II ve III E) I, II ve III



    S.3. Aşağıdaki hangi olayda düzensizlik artmaz?

    A) Suyun elektrolizle H2 ve O2 gazlarına ayrışması

    B) Asetonun buharlaşması

    C) CO2 gazının suda çözünmesi

    D) Kuru buzun süblimleşmesi

    E) Buzun erimesi



    S.4. Aşağıdaki olaylardan hangisi hal değişimi ile ilgili değildir?

    A) Buzun erimesi

    B) Ağzı açık kapta kolonyanın zamanla azalması

    C) Kışın camların buğulanması

    D) Sıcak havada kokuların çabuk yayılması

    E) Islanan kişinin üşümesi



    S.5. KCl tuzu suda çözünüyor. Oluşan çözelti için;

    I. Homojendir.

    II. Aynı sıcaklıkta buhar basıncı saf sudan daha

    yüksektir.

    III. Doymamış çözeltisinin kaynama sırasında

    sıcaklığı artar.



    Yargılarından hangisi/hangileri doğrudur?

    A) Yalnız I B) I ve II C) II ve III

    D) I ve III E) I, II ve III



    S.6. Madde Donma Nokt.(oC) Kaynama Nokt.(oC)

    X -25 30

    Y -5 78

    Z 10 120



    X, Y ve Z sıvılarının donma ve kaynama noktası

    yukarıda verilmiştir.

    Buna göre;

    I. 25oC de üçü de sıvıdır.

    II. Sıvı fazda en uçucu X dir.

    III. -5oC de X ve Y katı fazdadır.

    Yargılarından hangileri doğrudur?

    A) Yalnız I B) I ve II C) I ve III

    D) II ve III E) I, II ve III



    S.7. Maddeye ait aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?

    A) Maddenin en düzensiz hali gazdır.

    B) Katı haldeki maddelerde tanecikler yalnız titreşim

    hareketi yapar.

    C) Genellikle katı hal, maddenin öz kütlesinin en büyük

    olduğu haldir

    D) Hacim, maddeler için ayırt edici özellik değildir.

    E) Bütün maddelerin sahip oldukları potansiyel enerjileri

    Aynıdır.

    S.8 Doymamış tuzlu su çözeltisi ile ilgili;

    I. Aynı sıcaklıkta su ilavesi ile buhar basıncı artar.

    II. Ağzı açık kapta kaynarken sıvını buhar basıncı

    o ortamın açık hava basıncından büyüktür.

    III. Tuz ilave edilirse kaynama sıcaklığı artar.

    Yargılarından hangisi/hangileri doğru değildir?

    A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II

    D) II ve III E) I ve III



    S.9 I. Saf değildirler.

    II. Homojendirler.

    III. Hacmi, çözücü ve çözünen hacimlerinin

    topl***** eşittir.

    Yukarıdaki ifadelerden hangileri bütün çözeltiler için her

    zaman doğrudur?

    A) Yalnız I B) I ve III C) I ve II

    D) II ve III E) I, II ve III



    S.10 I. Çözünen maddeyi toz haline getirmek.

    II. Çözücü miktarını artırmak.

    III. Karıştırarak çözmek.

    IV. Sıcaklığı artırmak.

    İşlemlerinden hangisi/hangileri bir katının sıvıdaki

    çözünürlüğünü ve çözünme hızını değiştirir?

    A) Yalnız I B) Yalnız IV

    C) I, III ve IV D) I, II, III, ve IV

    E) II, III ve IV



    S.11. X: Basınç artışı ile çözünürlüğü artan bir madde

    Y: Çözünmesi endotermik olan bir madde

    Z: Basınçla çözünürlüğü değişmeyen akışkan bir madde



    X, Y ve Z maddeleri, maddenin üç farklı fazını temsil

    ettiğine göre X, Y ve Z’nin fazları aşağıdaki hangi

    seçenekte doğru verilmiştir?

    X Y Z

    A) Sıvı Gaz Katı

    B) Katı Gaz Sıvı

    C) Gaz Katı Sıvı

    D) Katı Sıvı Gaz

    E) Gaz Sıvı Katı

    S.13 I. Sıvının yüzey büklüğü

    II. Ortam sıcaklığı

    III. Tanecikler arası çekim kuvveti

    IV. Isıtıcı kaynağının şiddeti

    Oda şartlarında bir sıvının buharlaşma hızı yukarıda–

    kilerden hangisi/hangilerine bağlıdır?

    A) I ve II B) I ve III C) I, II ve III

    D) II, III ve IV E) I, II, III ve IV



    S.14 I. Sıcaklık

    II. Basınç

    III. Temas yüzey hacmi

    Yukarıdaki niceliklerden hangileri saf haldeki katı bir

    maddenin sudaki çözünürlüğünü etkilemez?

    A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II

    D) I ve III E) II ve III



    S.15 I. Öz kütle

    II. İçerdiği ısı miktarı

    III. Esneklik katsayısı

    IV. Hacim

    Yukarıdakilerden hangileri madde miktarına bağlı

    değildir?

    A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve III

    D) I ve IV E) II,III ve IV



    S.16 Aşağıdakilerden hangisi fiziksel bir olaydır?

    A) Fotosentez

    B) Kömürün yanması

    C) Mumun erimesi

    D) Yoğurdun ekşimesi

    E) Asit çözeltisinin iletkenliği



    S.17 I. Saf suyun elektrolizi

    II. Bakır telin elektrik akımını iletmesi

    III. Besinlerin sindirilmesi

    Yukarıdaki olaylardan hangisi/hangileri kimyasaldır?

    A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II

    D) I ve III E) I, II ve III



    S.18 Aşağıda verilen özelliklerden hangisi sadece katılar ve

    sıvılar için ayırt edici bir özelliktir?



    A) Süblimleşme B) Esneklik

    C) Donma noktası D) Genleşme

    E) Öz ısı


    Cevaplar:1-a,2-c,3-c,4-b,5-a,6-b,7-e,8-e,9-c,10-d,11-c,13-c,14-b,15-c,16-c,17-e,18-d

    Bir Teşekkür Yeterrr.... :)
  2. muammer614

    muammer614 Üye

    Katılım:
    31 Ekim 2011
    Mesajlar:
    31
    Beğenileri:
    34
    Ödül Puanları:
    19
    [sıze="5"]çok çok saol[/sıze]



    :d:d:d:d
  3. Breaken

    Breaken Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2011
    Mesajlar:
    40
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    9
    teşekkürler

Sayfayı Paylaş