9. Sinif anadolu lİsesİ tÜrk edebİyati 12-16 cevaplari!

Konu 'Edebiyat 9.Sınıf' bölümünde benman tarafından paylaşıldı.

1. benman

benman Üye

10 Mayıs 2010

ÇÖzersenİz sevİnİrİm .yarina yetİŞmesİ gerekİyor.anadolu lİsesİnİn olsun!!!
    melis tuğçe, esma kara ve vermender bunu beğendi.
  2. kaan96

kaan96 Üye

10 Ocak 2010
    benman kardeşim hazırlıkta bütün okullar (meslek lisesi-imam hatip-anadolu lisesi vb.) aynı dersi işliyorlar.Yani Anadolu Lisesi yazmana gerek yok ;) 12-13'üncü sayfalar 28'ine kadar banada lazım :D :D
    mazlum21, esma kara ve benman bunu beğendi.
  3. liseli gençlik

liseli gençlik Üye

22 Eylül 2010
    anadolu meslek lisesi nin türk dil edebiyatı etkinliklerni lütfen yapın
  4. PisLick..

PisLick.. Üye

11 Kasım 2009
    Bana da lazım yardım lütfen ..
  5. kaan96

kaan96 Üye

10 Ocak 2010
    Paylaşıyorum Arkadaşlar

Sayfa 12 HAZIRLIK bölümü

1-ruh hali dikkatli.resim,heykel ve edebiyat gibi sanat dallarında işlenebilir
    2-heykelin malzemesi mermerdir.heybeninki iplik,karikatürün resim,kalem,kağıt.bu ürünlerin hepsi birbirinden farklıdır çünkü hepsinin malzemesi farklıdır.

Sayfa 13 SANATIN ÖZÜ VE EREĞİ

1-eser sanat eseridirçünkü duygularla ifade edildiği için.
    2-sanatın özünü değerlendirmektedir.Güzel sanatlarda işlenmez çünkü bir doğruluk kanıtlamaya çalışmaktadır,duygu yoktur.
    3-aşk,sonsuz bir türküye benzetilmiştir.
    4-insan etkinlikleri güzel sanatlarda etkilidir.güzel sanatlarda duygu ön planda oldugu için büyük ölçüde yer almaktadır..

UMARIM YARDIMCI OLMUŞUMDUR..OLDUYSAM NE MUTLU..TEŞEKKÜRÜ EKSİK ETMEYELİM

not : arkadaşlar öğretmenımız bize buraları verdiği icin bunları yazdım bilginize..
    melis tuğçe, mazlum21, KristaL ve diğer 21 kişi bunu beğendi.
  6. мoʀαoʀ

мoʀαoʀ Üye

28 Ekim 2008
    sayfa 12

3. soru cavabı

GÜZEL SANATLAR İÇİNDE EDEBİYATIN YERİ

Sanat insanın güzellik karşısında duyduğu heyecan ve hayranlığı uyandırmak için ortaya koyduğu yaratıcılıktır. Sanatın temelinde insan sevgisi, hoşgörü, yaratma özgürlüğü vardır.
    Sanat insanın varlık şartlarından biridir. İnsanın olduğu her yerde sanat vardır.(Mağara resimleri, antik süs eşyaları, işlenmiş kap kaçak vb.) Sanatın amacı da zaten insanlarda güzel duygular uyandırmak, insan hayatını renklendirmek, güzelleştirmektir. Resim, tiyatro, şiir, dans, müzik ve kitapların olmadığı bir dünyada
    yaşadığımızı düşünürsek sanatın insan hayatı için ne kadar vazgeçilmez ve önemli olduğunu anlarız.
    İnsanlar kendilerini farklı araçlarla ifade edebilirler. Kimisi resimle, müzikle, dansla heykelle kimisi de şiirle, romanla, hikâyeyle yani edebiyat vasıtasıyla ifade ederler.
    İnsanoğlu hayatı boyunca güzeli istemiştir. Sözüne yazısına(edebiyat),sesine(müzik)kullanabildiği renklere(resim),yaşadığı mekâna(mimarlık),işleyebildiği her türlü maddeye(heykeltıraş)güzellik vermek insanoğlunun yaşam felsefesi olmuştur ki bu da güzel sanatlar dediğimiz şubeleri doğurmuştur.
    Edebiyat bu güzel sanatların bir koludur. Edebiyat; sözde, yazıda, düşüncede, hayalde güzellik demektir.
    Edebiyat; dil ile gerçekleştirilen, malzemesi dil olan güzel sanat etkinliğidir. Edebi eser öncelikle sanat değeri olan eserdir. Edebi eserlerde dikkatle kullanılmış bir dil vardır.
    Bilim nasıl ki akla, mantığa, öğretmeye yönelik ise sanat da insan ruhunu doyurmaya, güzelleştir meye yöneliktir.
    melis tuğçe, mazlum21, bebiq_41 ve diğer 8 kişi bunu beğendi.
  7. -emRe-

-emRe- Üye

26 Kasım 2009
    Teşekkürler :)
  8. мoʀαoʀ

мoʀαoʀ Üye

28 Ekim 2008
    sayfa 16 değerlendirme cevabı

1-b 2-c

3 doğru yanlış sorusu

D,D,Y,D

4.soru cevabı

Sanat en genel anlamıyla, yaratıcılığın ve/veya hayalgücünün ifadesi olarak anlaşılır. Sanat sözcüğü genelde görsel sanatlar anlamında kullanılır. Sanat, insanlığın evrensel bir değeridir ve kısıtlı veya değişik şekillerde bile olsa her kültürde görülür.

Zanaat; Maddi ihtiyaçları karşılamak için yapılan, öğrenimle birlikte tecrübe gerektiren, pratik bilgi ve el ustalığı ile yapılan iştir. İnsanların maddeye dayanan gereksinimlerini karşılamak için yapılan, öğrenimle birlikte deneyim, beceri ve ustalık gerektiren işe zanaat denir.

yukarıdaki bilgilerde yola çıkarak bulabilirsiniz
    melis tuğçe, alice-4444, bebiq_41 ve diğer 11 kişi bunu beğendi.
  9. benman

benman Üye

10 Mayıs 2010
    teşekkürler kaan enes ::D yapınca ötekilerinide paylaşırmısın yani yaptığın sayfaları paylaşırsın