9.sınıf fizik yazılı soruları

Konu 'Fizik 9. Sınıf' bölümünde hilly tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. hilly

    hilly Özel Üye Özel Üye

    Katılım:
    15 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.548
    Beğenileri:
    1.710
    Ödül Puanları:
    0


    1.dönem sınav soruları

    Ekli Dosyalar:

    • Desktop.rar
      Dosya Boyutu:
      95,2 KB
      Görüntüleme:
      958
    YASAL, ayten jb, hamiyet.yucell ve diğer 7 kişi bunu beğendi.
  2. hilly

    hilly Özel Üye Özel Üye

    Katılım:
    15 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.548
    Beğenileri:
    1.710
    Ödül Puanları:
    0
    2.dönem yazılı soruları

    Ekli Dosyalar:

    kübra963, antix1, eminee baharr ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  3. Moderatör Güleda

    Moderatör Güleda Özel Üye Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2009
    Mesajlar:
    7.669
    Beğenileri:
    4.572
    Ödül Puanları:
    0
    9.Sınıf Fizik Sınav SoruLarı..

    1- Maddenin şekil almış haline ne ad verilir?

    A)Cisim B) Kütle C) Ağırlık D)Kuvvet E)Hacim



    2- I. Hacim II.Kütle III. Özkütle

    Hangisi yada hangileri maddenin ortak özelliklerindendir?

    A)Yalnız I B)Yalnız II C)I ve II D)Yalnız III E)I,II ve III



    3- I.Özkütle II.genleşme katsayısı III. Kaynama Noktası

    Hangisi yada hangileri maddenin ayırt edici özelliklerindendir?

    A)Yalnız I B)Yalnız II C)Yalnız III D)I ve II E)I,II ve III



    4- Yarıçapı 4cm,yüksekliği 6 cm olan silindirin hacmi kaç cm3 tür? (pi sayısı :3)

    A)188 B)288 C)300 D)388 E)400



    5-Hangisi uzunluk birimidir?

    A) kg B) joule C) Newton D)Metre E) kalori



    6-Ağırlığı 250 N olan sobanın kütlesi kaç kg dır?(g=10N/kg)

    A)25 B)15 C)10 D)5 E)2

    7- Aşağıdaki formüllerden hangisi ağırlık bulmamıza yarar?

    A) V=4/3∏ r 3B)V=a3 C) G=mg D)V=a.b.c E)d=m/V



    8- Bir dereceli kapta 30 cm3 kum varken üzerine 35 cm3 su dökülünce,su düzeyi 60 cm3 ölçülüyor.Kum tanecikleri arasındaki hava kaç cm3 tür.?

    A)25 B)20 C)15 D)10 E)5



    9- Bir dereceli kapta 25 cm3 kuru kum varken üzerine 30 cm3 su dökülünce, su düzeyi 50 cm3 okunuyor.Buna göre kuru kumun gerçek hacmi kaç cm3 tür?

    A)10 B)20 C)25 D)30 E)35



    10-Yarıçapı 3cm olan küre şeklindeki bir bardağın hacmi kaç cm3 tür?(Pi sayısı 3 alınacak)

    A)102 B)104 C)106 D)108 E)110



    11-Kenar uzunlukları 3cm,4cm ve 5cm olan dikdörtgenler prizması şeklindeki cismin hacmi kaç cm3 tür?

    A)60 B)70 C) 80 D)90 E)100



    12-Dereceli bir kaba bir miktar su konuluyor ve içine şekli düzgün olmayan bir taş bırakılıyor.Bu taşın hacmini bulabilmek için aşağıdakilerden hangisinin bilinmesi yeterlidir?

    A)Taşın kütlesi B) Kabın hacmi C)Suyun ilk hacmi

    D)Suyun kütlesi E)Kabın kütlesi


    15-Bir eşit kollu terazide sağ kefeye kütlesi 22 g olan bir cisim konuluyor. Sol kefeye de 30 g lık kütle konulup sağ koldaki binici 4. bölmeye getirilince terazi dengeye geliyor.Terazi kaç grama duyarlıdır?
    A) 6 B) 5 C) 4 D) 3 E) 2


    17-Kenar uzunlukları 6cm,8cm,12 cm olan dikdörtgenler prizması şeklindeki kutuya bir kenar uzunluğu 2cm olan küp şeklindeki şekerlerden kaç tane sığar?

    A) 576 B) 144 C) 96 D) 72 E) 48



    18-Bir kenar uzunluğu 6cm olan küp şeklindeki bir kutunun kütlesi 432 gramdır.Bu kutunun yapıldığı cismin öz kütlesi kaç g/cm3 tür?

    A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 E) 6



    19-Kütlesi 120 g olan bir cisim su dolu kaba atılıyor. 30 g su taştığına göre cismin öz kütlesi kaç g/cm3 tür?

    A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 E) 6



    20- Aşağıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

    I. Kütle ortama göre değişmez

    II. Kütle eşit kollu terazi ile ölçülür

    II. Özkütle ayırt edici bir özelliktir

    A)Yalnız I B)I ve II C)Yalnız III

    D)I,II ve III E) I ve III





    kübra963, hilal..!, frkn72 ve diğer 5 kişi bunu beğendi.
  4. Moderatör Güleda

    Moderatör Güleda Özel Üye Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2009
    Mesajlar:
    7.669
    Beğenileri:
    4.572
    Ödül Puanları:
    0
    CevapLarı ;

    1) A

    2) C

    3) E

    4) B

    5) D

    6) A

    7) C

    8) E

    9) B

    10) D

    11) A

    12) C

    13) E

    14) B

    15) E

    16) B

    17) D

    18) A

    19) C

    20) D





    frkn72, aydan gizem, antix1 ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  5. Moderatör Güleda

    Moderatör Güleda Özel Üye Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2009
    Mesajlar:
    7.669
    Beğenileri:
    4.572
    Ödül Puanları:
    0
    2-Yarıçapı 5 cm olan kürenin hacmi,bir kenarı 5 cm olan küpün hacminin kaç katıdır?(Pi sayısı 3 alınacak)











    3- Dereceli bir kaptaki 50cm3 su içine 40 cm3 kuru kum eklenince toplam hacim 82 cm3 oluyor.Buna Göre:

    a-) Kum taneleri arasında kaç cm3 hava vardır?

    b-) Gerçek kum taneciklerinin hacmi nedir?









    4-Kenar uzunluğu 2 cm olan küp şeklindeki cismin kütlesi 72 g dır. Küpün yapıldığı maddenin özkütlesi kaç g/cm3 tür?











    5-Hacmi 20 cm3 olan 30 g lık bir sıvı ile hacmi 30 cm3 olan 24 gramlık başka bir sıvı karıştırılıyor.Karışımın özkütlesi ne olur?









    6-Taban Yarıçapı 10 cm , yüksekliği 80 cm olan silindirin hacmini hesaplayınız?(Pi sayısı 3 alınacak)









    7-) Kütle Nedir? Ağırlık Nedir? Aralarında ne fark vardır?Yazınız














    Yazar:NZH, KAYSERİLİ-38, frkn72 ve diğer 6 kişi bunu beğendi.
  6. Moderatör Güleda

    Moderatör Güleda Özel Üye Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2009
    Mesajlar:
    7.669
    Beğenileri:
    4.572
    Ödül Puanları:
    0




    Buyrun ;

    Ekli Dosyalar:

    Yazar:NZH, nehir ece, antix1 ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  7. Moderatör Güleda

    Moderatör Güleda Özel Üye Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2009
    Mesajlar:
    7.669
    Beğenileri:
    4.572
    Ödül Puanları:
    0



    Buyrun ;


    Ekli Dosyalar:

    Yazar:NZH, gelme852, frkn72 ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  8. Moderatör Güleda

    Moderatör Güleda Özel Üye Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2009
    Mesajlar:
    7.669
    Beğenileri:
    4.572
    Ödül Puanları:
    0



    BuyRun ;


    Ekli Dosyalar:

    Yazar:NZH, nehir ece, antix1 ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  9. Moderatör Güleda

    Moderatör Güleda Özel Üye Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2009
    Mesajlar:
    7.669
    Beğenileri:
    4.572
    Ödül Puanları:
    0
    Buyrun ;


    Ekli Dosyalar:

    Yazar:NZH, nehir ece, antix1 ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  10. Moderatör Güleda

    Moderatör Güleda Özel Üye Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2009
    Mesajlar:
    7.669
    Beğenileri:
    4.572
    Ödül Puanları:
    0



    BuyRun ;


    Ekli Dosyalar:

    Yazar:NZH, nehir ece, Kemalist35 ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.

Sayfayı Paylaş