9.sınıf fizik

Konu 'Fizik 9. Sınıf' bölümünde 34Emre tarafından paylaşıldı.

  1. 34Emre

    34Emre Üye

    Katılım:
    14 Mart 2011
    Mesajlar:
    10
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    Arkadaşlar 5 tane hacim 5 tane uzunluk 5 tanede uzunluk ölçüleri olmak üzere 15 tane soru ve cevap yazabilir misiniz?
  2. mmkurt

    mmkurt Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2011
    Mesajlar:
    30
    Beğenileri:
    32
    Ödül Puanları:
    0
    1- Maddenin şekil almış haline ne ad verilir?

    A)Cisim B) Kütle C) Ağırlık D)Kuvvet E)Hacim



    2- I. Hacim II.Kütle III. Özkütle

    Hangisi yada hangileri maddenin ortak özelliklerindendir?

    A)Yalnız I B)Yalnız II C)I ve II D)Yalnız III E)I,II ve III



    3- I.Özkütle II.genleşme katsayısı III. Kaynama Noktası

    Hangisi yada hangileri maddenin ayırt edici özelliklerindendir?

    A)Yalnız I B)Yalnız II C)Yalnız III D)I ve II E)I,II ve III



    4- Yarıçapı 4cm,yüksekliği 6 cm olan silindirin hacmi kaç cm3 tür? (pi sayısı :3)

    A)188 B)288 C)300 D)388 E)400



    5-Hangisi uzunluk birimidir?

    A) kg B) joule C) Newton D)Metre E) kalori



    6-Ağırlığı 250 N olan sobanın kütlesi kaç kg dır?(g=10N/kg)

    A)25 B)15 C)10 D)5 E)2

    7- Aşağıdaki formüllerden hangisi ağırlık bulmamıza yarar?

    A) V=4/3∏ r 3B)V=a3 C) G=mg D)V=a.b.c E)d=m/V



    8- Bir dereceli kapta 30 cm3 kum varken üzerine 35 cm3 su dökülünce,su düzeyi 60 cm3 ölçülüyor.Kum tanecikleri arasındaki hava kaç cm3 tür.?

    A)25 B)20 C)15 D)10 E)5



    9- Bir dereceli kapta 25 cm3 kuru kum varken üzerine 30 cm3 su dökülünce, su düzeyi 50 cm3 okunuyor.Buna göre kuru kumun gerçek hacmi kaç cm3 tür?

    A)10 B)20 C)25 D)30 E)35



    10-Yarıçapı 3cm olan küre şeklindeki bir bardağın hacmi kaç cm3 tür?(Pi sayısı 3 alınacak)

    A)102 B)104 C)106 D)108 E)110



    11-Kenar uzunlukları 3cm,4cm ve 5cm olan dikdörtgenler prizması şeklindeki cismin hacmi kaç cm3 tür?

    A)60 B)70 C) 80 D)90 E)100



    12-Dereceli bir kaba bir miktar su konuluyor ve içine şekli düzgün olmayan bir taş bırakılıyor.Bu taşın hacmini bulabilmek için aşağıdakilerden hangisinin bilinmesi yeterlidir?

    A)Taşın kütlesi B) Kabın hacmi C)Suyun ilk hacmi

    D)Suyun kütlesi E)Kabın kütlesi


    15-Bir eşit kollu terazide sağ kefeye kütlesi 22 g olan bir cisim konuluyor. Sol kefeye de 30 g lık kütle konulup sağ koldaki binici 4. bölmeye getirilince terazi dengeye geliyor.Terazi kaç grama duyarlıdır?
    A) 6 B) 5 C) 4 D) 3 E) 2


    17-Kenar uzunlukları 6cm,8cm,12 cm olan dikdörtgenler prizması şeklindeki kutuya bir kenar uzunluğu 2cm olan küp şeklindeki şekerlerden kaç tane sığar?

    A) 576 B) 144 C) 96 D) 72 E) 48



    18-Bir kenar uzunluğu 6cm olan küp şeklindeki bir kutunun kütlesi 432 gramdır.Bu kutunun yapıldığı cismin öz kütlesi kaç g/cm3 tür?

    A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 E) 6



    19-Kütlesi 120 g olan bir cisim su dolu kaba atılıyor. 30 g su taştığına göre cismin öz kütlesi kaç g/cm3 tür?

    A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 E) 6



    20- Aşağıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

    I. Kütle ortama göre değişmez

    II. Kütle eşit kollu terazi ile ölçülür

    II. Özkütle ayırt edici bir özelliktir

    A)Yalnız I B)I ve II C)Yalnız III

    D)I,II ve III E) I ve III
    ____________________________
    Cevaplar:
    1) A

    2) C

    3) E

    4) B

    5) D

    6) A

    7) C

    8) E

    9) B

    10) D

    11) A

    12) C

    13) E

    14) B

    15) E

    16) B

    17) D

    18) A

    19) C

    20) D

Sayfayı Paylaş