9. Sınıf Kimya Soruları (Test)

Konu 'Kimya 9. Sınıf' bölümünde Esmanur. tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Esmanur.

    Esmanur. Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2010
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...


    S.1. Saf X ve Y sıvıları homojen bir karışım oluşturuyor.
    Karışımın, X ve Y sıvılarına göre hangi özelliği aynıdır?
    A) Homojenlik B) Öz kütle
    C) Kaynama noktası D) Buhar basıncı
    E) Öz ısı

    S.2. Şekerli suyun karışım olduğunu anlatmak için;
    I. Normal kaynama noktası 100oC den büyüktür.
    II. Su buharlaştırılırsa geriye şekerin kalması
    III. Homojen yapılı olması
    gerçeklerinden hangisi/hangileri en iyi açıklar?
    A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II
    D) II ve III E) I, II ve III

    S.3. Aşağıdaki hangi olayda düzensizlik artmaz?
    A) Suyun elektrolizle H2 ve O2 gazlarına ayrışması
    B) Asetonun buharlaşması
    C) CO2 gazının suda çözünmesi
    D) Kuru buzun süblimleşmesi
    E) Buzun erimesi

    S.4. Aşağıdaki olaylardan hangisi hal değişimi ile ilgili değildir?
    A) Buzun erimesi
    B) Ağzı açık kapta kolonyanın zamanla azalması
    C) Kışın camların buğulanması
    D) Sıcak havada kokuların çabuk yayılması
    E) Islanan kişinin üşümesi

    S.5. KCl tuzu suda çözünüyor. Oluşan çözelti için;
    I. Homojendir.
    II. Aynı sıcaklıkta buhar basıncı saf sudan daha
    yüksektir.
    III. Doymamış çözeltisinin kaynama sırasında
    sıcaklığı artar.

    Yargılarından hangisi/hangileri doğrudur?
    A) Yalnız I B) I ve II C) II ve III
    D) I ve III E) I, II ve III

    S.6. Madde Donma Nokt.(oC) Kaynama Nokt.(oC)
    X -25 30
    Y -5 78
    Z 10 120

    X, Y ve Z sıvılarının donma ve kaynama noktası
    yukarıda verilmiştir.
    Buna göre;
    I. 25oC de üçü de sıvıdır.
    II. Sıvı fazda en uçucu X dir.
    III. -5oC de X ve Y katı fazdadır.
    Yargılarından hangileri doğrudur?
    A) Yalnız I B) I ve II C) I ve III
    D) II ve III E) I, II ve III

    S.7. Maddeye ait aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
    A) Maddenin en düzensiz hali gazdır.
    B) Katı haldeki maddelerde tanecikler yalnız titreşim
    hareketi yapar.
    C) Genellikle katı hal, maddenin öz kütlesinin en büyük
    olduğu haldir
    D) Hacim, maddeler için ayırt edici özellik değildir.
    E) Bütün maddelerin sahip oldukları potansiyel enerjileri
    Aynıdır.
    S.8 Doymamış tuzlu su çözeltisi ile ilgili;
    I. Aynı sıcaklıkta su ilavesi ile buhar basıncı artar.
    II. Ağzı açık kapta kaynarken sıvını buhar basıncı
    o ortamın açık hava basıncından büyüktür.
    III. Tuz ilave edilirse kaynama sıcaklığı artar.
    Yargılarından hangisi/hangileri doğru değildir?
    A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II
    D) II ve III E) I ve III

    S.9 I. Saf değildirler.
    II. Homojendirler.
    III. Hacmi, çözücü ve çözünen hacimlerinin
    topl***** eşittir.
    Yukarıdaki ifadelerden hangileri bütün çözeltiler için her
    zaman doğrudur?
    A) Yalnız I B) I ve III C) I ve II
    D) II ve III E) I, II ve III

    S.10 I. Çözünen maddeyi toz haline getirmek.
    II. Çözücü miktarını artırmak.
    III. Karıştırarak çözmek.
    IV. Sıcaklığı artırmak.
    İşlemlerinden hangisi/hangileri bir katının sıvıdaki
    çözünürlüğünü ve çözünme hızını değiştirir?
    A) Yalnız I B) Yalnız IV
    C) I, III ve IV D) I, II, III, ve IV
    E) II, III ve IV

    S.11. X: Basınç artışı ile çözünürlüğü artan bir madde
    Y: Çözünmesi endotermik olan bir madde
    Z: Basınçla çözünürlüğü değişmeyen akışkan bir madde

    X, Y ve Z maddeleri, maddenin üç farklı fazını temsil
    ettiğine göre X, Y ve Z’nin fazları aşağıdaki hangi
    seçenekte doğru verilmiştir?
    X Y Z
    A) Sıvı Gaz Katı
    B) Katı Gaz Sıvı
    C) Gaz Katı Sıvı
    D) Katı Sıvı Gaz
    E) Gaz Sıvı Katı



    Cevaplar:
    1-a,
    2-c
    ,3-c,
    4-b,
    5-a,
    6-b,
    7-e
    ,8-e,
    9-c,
    10-d
    ,11-c,
  2. Moderatör Özlem U.

    Moderatör Özlem U. Özel Üye Özel Üye

    Katılım:
    13 Ocak 2010
    Mesajlar:
    1.740
    Beğenileri:
    4.280
    Ödül Puanları:
    0
    başka kaynaklardan da bulabilir misin ?
  3. Esmanur.

    Esmanur. Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2010
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Testt mii ??
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.

Sayfayı Paylaş