9.sınıf matematik bağıntı-fonksiyon

Konu 'Matematik 9. Sınıf' bölümünde Eda DNÇ tarafından paylaşıldı.

  1. Eda DNÇ

    Eda DNÇ Üye

    Katılım:
    9 Ekim 2011
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    9.sınıf matematik bağıntı fonksiyonlarla ilgili sorular yazarmısınız .? :p:p
  2. EdaaB

    EdaaB Üye

    Katılım:
    9 Ocak 2012
    Mesajlar:
    25
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    1. (a+2 , b+3 , 4) = (3a+8 , 6 , a+c) ise b.c aşağıdakilerden hangisidir?

    A) -21 B) 21 C) 14 D) 10 E) 7

    2. A={x| |x|<=4 ; x Reel sayı} B={y| |y-1|<=2 ; y Reel sayı} ise AxB nin oluşturduğu alan kaç birim karedir?

    A) 32 B) 30 C) 28 D) 24 E) 18

    3. A={1,2,3,4} ve B={a,b,c,d} kümeleri veriliyor. Aşağıda A dan B ye tanımlanmış fonksiyonlardan hangisinin tersi vardır?

    A) {(1,b),(2,c),(3,b),(4,d)} B) {(1,a),(2,d),(3,c),(4,d)} C) {(1,c),(4,a),(3,b),(2,a)} D) {(1,d),(3,a),(2,b),(4,a)} E) {(1,b),(2,a),(4,c),(3,d)}

    4. f:R-->R f(x+1)=x-2 ve f(A)={-5,-2,-1} olduğuna göre A kümesi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) {-1,0,1} B) {-2,1,2} C) {-3,-2,1} D) {-2,1,3} E) {-2,-1,1}

    5. A={-1,0,1} kümesi üzerinde tanımlı B bağıntısı veriliyor. B yansıyan ve simetrik olması için en az kaç elemanlı olmalıdır?

    A) 3 B) 6 C) 32 D) 64 E) 128

    6. f(2x+4)=4x-2 iken f(1-2x) in f(x) cinsinden değeri ne olur?

    A) 2f(x)+28 B) -2f(x)-28 C) 4f(x) D) 4f(x)+14 E) -4f(x)-14

    7. f(3x/2 + 4) = 3x + 2x + 3 ise, f(5) nedir?

    A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5

    8. f(x+1)=xf(x-1) ve f(7)=6 ise, f(5) nedir?

    A) 3/4 B) 3/2 C) 1 D) 1/2 E) 1/4

    9. f doğrusal fonksiyonu için f(2x-3)=4x+3 f(ax+b)=3x olduğuna göre a+b kaçtır?

    A) -3 B) -2 C) 1 D) 2 E) 4

    10. 4.f(x)=x.f(x+1)-3 ve f(4)=7 ise f(1) kaçtır?

    A) -3/8 B) -3/2 C) 2 D) 7/2 E) 5

    CevapLar :1-B 2-A 3-E 4-B 5-A 6-B 7-D 8-C 9-A 10-A



    Umarım Yardımcı olabilmişimdir. Emeğe saygı :)
  3. kakulebulu

    kakulebulu Üye

    Katılım:
    14 Haziran 2012
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    eda yalnız bir kaç soruda hata yapmışsın 1. soru yanlış olması gerekir mesela cevabı 3 virdaha gözden geçir :)
  4. mathc

    mathc Üye

    Katılım:
    15 Haziran 2012
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    1.sorunun cevabı:

    a+2=30+8 ise 2a = -6 ise a=-3
    b+3=6 ise b= 3
    a+c=4 ise -3+c=4 old. göre c=7 olur burdan b.c = 3.7= 21 dir

Sayfayı Paylaş