AB'li Öğretmenlerden 'Fatih' Projesi İncelemesi

Konu 'Milli Eğitim Bakanlığı' bölümünde Moderatör Barış tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Barış

Moderatör Barış Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

7 Eylül 2011

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde uygulamaya başlanan Fatih projesini incelemek üzere Avrupa Birliğine üye bazı ülkelerden bir gurup öğretmen Karabük'te incelemelerde bulundu.

Aralarından İngiltere, İsviçre, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, İsveç, Fillandiya, Polanya, Belçika, İtalya ve İspanya'dan gelen yaklaşık 11 öğretmen Karabük'e gelerek eğitimde uygulanan Fatih projesini inceledi. Heyet ilk olarak Karabük Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Öztürk'ü ziyaret ederek, proje hakkında bilgiler aldı. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Özdemir, değişik Avrupa Birliği ülkelerinden gelen heyetin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından birkaç yıldır uygulamaya koyduğu eğitimdeki Fatih projesini incelemek üzere kente geldiğini söyleyerek, "Heyet, Fatih projesi hakkında çalışmaları yerinde görecek. Onlara bu konuda bilgiler vereceğiz. Kendileri okullarda incelemelerde bulunacak. Bizde onların ülkelerindeki çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunacağız. Karşılıklı etkileşim ve diyalog oluşturarak Avrupa Birliğine giriş öncesi bizimde katkı sağlamamız amacıyla bilgi alışverişinde bulunacağız. Ulusal Ajans ile ortaklaşa olarak bir takım projeler geliştirerek kabul gördükten sonra çalışma yapıyor. Ülkelerinde bu konuda çalışma ziyareti projesi gerçekleştirip Ajans tarafından kabul görmesi ile yerinde incelemek üzere geldiler. Kendilerinde bu konuda bir eksiklik varsa ya da bizim bir eksikliğimiz varsa karşılıklı bunları paylaşacağız" dedi.

Heyet daha sonra Vali Yardımcısı Ali Uysal'ı ziyaret etti. Vali Yardımcısı Uysal'da proje hakkında heyete İngilizce olarak bilgiler vererek, projenin ülke genelinde uygulama konulduğunu ve bazı Avrupa Birliği ülkesinin nüfusundan fazla 11 milyon tablet'in öğrencilere dağıtılacağını söyledi.