acilen yangın metninin etkinlikleri lazım yardımlarınızı bekliyorum.

Konu 'Türkçe 8. Sınıf' bölümünde dejavuu tarafından paylaşıldı.

1. dejavuu

dejavuu Üye

26 Eylül 2010

şimdiden teşekkür ederim.
  2. optik

optik Üye

3 Ocak 2011
    4.etkinlik
    Ayşe Elif Teyzesi'yle kalmıştı.Kuru ince dalların arasında oyun oynuyordu.Teyzesi bulaşık yıkamak için evin önündeki ocağa kuru dal koyuyordu.Ayşe'de onların etrafında oynarken birden dallar yanmaya başladı.Elif Teyze'si ve komşular el birliği ile yangını söndürdüler.Ayşe düşünüp taşındı ve sorumluluğu üstüne almaya karar werdi we teyzesine söyledi akşama doğru ailesini karşılamaya gittiklerinde Ayşe'nin yaptığını söylediler.O küçük diye ona fazla kızmadılar ve konuda böylece kapanmış oldu.

5.etkinlik
    Konu=Bir köyde kazayla çıkan yangının söndürülmesi ve sonrasında yaşananlar.
    Ana Fikir=Yardımlaşma ve birliğin önemi.Zorda olanlara elinden geldiği kadar yardım etmeliyiz çünkü bir gün bizimde başımıza gelebilir.

6.etkinlik
    Zaman=güz mevsiminde bir öğle vakti
    Yer=Evin önünde çalı çırpı duran bir bahçe
    Olay=Yangının çıkması.Yangının elbirliği ile söndürülmesi.Suçu kızın üstlenmesi.Anne-babanın fazla kızmaması.

7.etkinlik=
    saatde=>saatte-ünsüz benzeşmesi