"Ailelerin Umut'u Gerçek Oluyor" Projesi

Konu 'Milli Eğitim Bakanlığı' bölümünde Moderatör Barış tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Barış

Moderatör Barış Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

7 Eylül 2011

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin , zorunlu eğitim çağındaki çocukların aileleri tarafından okula gönderilmemesi durumunda TCK'nın gereğinin yapılacağını belirterek, "Bu kadar bilgiye, yardıma rağmen 'ben göndermiyorum" diyorsa, ona da devlet olarak 'bir dakika' demek durumundayız" dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin ile Acıbadem Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar , Bakanlık binasında düzenlenen törenle "Ailelerin Umut'u Gerçek Oluyor" sosyal sorumluluk kampanyası kapsamındaki "Tüp Bebek Projesi" protokolünü imzaladı. Bakan Şahin, burada yaptığı konuşmada, Mehmet Ali Aydınlar 'ın proje için kendilerine başvurduğunu ve ailelerintespiti konusunda yardım istediğini belirterek, projenin Acıbadem 'in özgün bir projesi olduğunu ve kendi Mali şartları içerisinde düzenlendiğini ifade etti. Bakanlık olarak 81 il ve ilçede hangi ailelerin yoksulluk sınırına girdiğini ve imkandan faydalanabileceğini tespit konusunda Acıbadem grubuna yardım edeceklerini ifade eden Şahin, bu kriterlere uyan 40 yaşını geçmemiş, sosyal güvencesi olmayan ve normal yollarla bebeği olmayan 2 bin 500 ailenin tüp Bebek sahibi yapılacağını kaydetti. Bu çalışmayla tüp Bebek konusundaki toplam talebin de ne olacağının tespit edileceğini belirten Şahin, bu sayı çok fazla ise Bakanlığın ne yapması gerektiği konusunda da çalışma yapacaklarını söyledi. Bakan Şahin, 3 dönemdir milletvekilliği yaptığı Güneydoğu'da seçmenleri dinlediğinde yoksul ailelerden " Bebek sahibi olma" konusunda çokça talep geldiğini ifade ederek, "Bu sosyal sorumlulukların, Mehmet Ali beylerin çoğalması gerekiyor ki biz toplumsal huzur ve barışta yaşadığımız birçok sorunu imece usulüyle, el birliğiyle çözelim" dedi.