Aksiad'dan Üyelerine Proje Eğitimi

Konu 'Milli Eğitim Bakanlığı' bölümünde Moderatör Barış tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Barış

Moderatör Barış Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

7 Eylül 2011

Tokat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) üyelerine Avrupa Birliği projeleri konusunda eğitim verdi.

Dernek toplantı salonunda düzenlenen eğitime katılım yoğun oldu. Proje eğitimini, Ankara'dan proje uzmanı ve BPM Genel Müdürü Süreyya Ballıdağ verdi. Dört saatlik eğitim iki seans halinde gerçekleştirildi. Proje eğitimi KOSGEB, Kırsal Kalkınma, Çalışma Bakanlığı, İŞKUR, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı dallarında yapıldı.

Hibe çağrıları ve proje hazırlamaya yönelik kapsamlı bir değerlendirmenin yapıldığı toplantıda Ballıdağ, "BPM Uluslararası Proje Danışmanlık olarak STK'ların, kamu kurumlarının, yerel yönetimlerin ve KOBİ'lerin MFİB, Ulusal Ajans, TEDGEM, kalkınma ajansları, TÜBİTAK ve Brüksel merkezli AB gibi fonlardan faydalanması konusunda danışmanlık, proje hazırlama ve proje yönetim hizmetleri veriyoruz." dedi.

AKSİAD Başkanı Hasan Urhan da "KOSGEB, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, kırsal kalkınma ve çeşitli bakanlıkların firmalara ve STK'lara yönelik proje bazında hibe destekleri bulunuyor. Bu desteklerin projelendirilerek Tokat'ımıza, bölgemize katkısı olsun düşüncesiyle böyle bir proje eğitimi yapılmasını uygun gördük. Proje hazırlamakta asıl hedef projeyi başarılı bir şekilde yürütmek ve hedefe ulatırmaktır." şeklinde konuştu. Geçmişte Dünya Bankası, İŞKUR, Çalışma Bakanlığı, SGK ve AB'ye yönelik projelere imza attıklarını dile getiren Urhan, "Bu projelerle hem firmalara kalifiye eleman hem de istihdama yönelik bölgemize katkılar yapılıyor." diyerek sözlerini tamamladı.

Alıntı