Ali Atay.

Konu 'Sanatçılar' bölümünde Hera. tarafından paylaşıldı.

  1. Hera.

    Hera. Kuşlara takılıp gidiyor aklım. Yönetici Moderatör

    Katılım:
    11 Kasım 2008
    Mesajlar:
    6.608
    Beğenileri:
    806
    Ödül Puanları:
    113
    Yer:
    Eskişehir.

    Dursun Ali Atay (20 Nisan 1976, Rize)
    Türk oyuncu.

    1999’da Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Krek adlı bir tiyatro topluluğunun kurucularından ve oyuncusu. Krek Tiyatro Topluluğu 1999 yılında Berkun Oya ve Ali Atay tarafından İstanbul'da kuruldu. Topluluk, kuruluşundan bu yana Berkun Oya'nın yazdığı ve yönettiği oyunları sahnelemektedir. Beyoğlu’ndaki Dulcinea’da "Adamlar" adlı bir gösteri yaptılar, İSM’de de "Op’la Zo’nun Dramı" adlı bir oyun oynadılar. Atay "Şapkadan Babam Çıktı" adlı dizide başarısız illüzyonist Maksut’u oynamıştır. Şu anda Leyla ile Mecnun adlı komedi dizisinde oynamaktadır.

    Filmografi

    Yıl - Film - Rol
    1998 - İkinci Bahar - Ersin
    2003 - Şapkadan Babam Çıktı - Maksut
    2003 - Şansa Bak
    2004 - Kırlangıç
    2004 - Çınaraltı - Serhan
    2005 -Çeşm-i Bülbül
    2005 - Çanta - İlhan
    2005 -O Şimdi Mahkum - Yiğit Çiftgör
    2006 - Cemile - Demir
    2007 - İyi Seneler Londra - Firuz
    2008 - Eşref Saati (dizi) - Sebati
    2009 - Yapma Diyorum - Aşık Mağlubi
    2009 - 40 - Metin
    2009 - Vay Arkadaş - Manik
    2010 - Kılıç Günü (dizi) - Cenk Kızıltan
    2011 - 2012 - Leyla ile Mecnun (dizi) - Mecnun Çınar


    Şarkılar

    1 Sevdalılar Beni anlar
    2 Falan Filan(Yalan)
    3 Gitmek İstersen
    4 Doktor
    5 Eksik Bir Şey Mi Var?
    6 Vay Be
    7 Bu Kıza Kadar - Serkan Keskin ve Osman Sonant ile düet
    8 Kolpa - Serkan Keskin, Osman Sonant ve Ahmet Mümtaz Taylan ile düet
    9 Gökte Yıldız Ay misun - Serkan Keskin ve Osman Sonant ile düet
    10 Elindedir Bağlama - Serkan Keskin ve Osman Sonant ile düet
    11 Beni Affet
    12 Sen de mi Leyla ?
    13 Ben de özledim bende - Serkan Keskin ve Cengiz Bozkurt ile düet
    14 İtirazım Var - Serkan Keskin ve Osman Sonant ile düet
    15 Batsın Bu Dünya - Serkan Keskin ve Osman Sonant ile düet
    16 Kalenin Bedenleri - Serkan Keskin, Osman Sonant, Ahmet Mümtaz Taylan ve Cengiz Bozkurt ile düet
    17 Yokluğunda - 'Leyla The Band' Basgitar: Serkan Keskin, Klavye: Osman Sonant, Davul: Onur Ünlü ve Gitar: Fırat İkisivri

    [​IMG]
    bahriyeleader bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş