Atama Bekleyen Öğretmenler, Evlilik Cüzdanlarını Ateşe Verdi

Konu 'Milli Eğitim Bakanlığı' bölümünde Moderatör Barış tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Barış

Moderatör Barış Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

7 Eylül 2011

Başkent'te bir araya gelen şubat ayında özür grubu ataması talep eden öğretmenler ve aileleri, Milli Eğitim Bakanlığı önünde (MEB) yaptıkları eylemde alyanslarını bakanlık korkuluklarına asıp, temsili evlilik cüzdanlarını ateşe verdi.

Bakanlık önüne çocuklarıyla birlikte gelen aileler, 'Eşleri bir araya getir verimi artır', 'Anne ve babamla yaşamak istiyorum' dövizleri taşıdı. Çocukların da eylemde döviz taşıdığı görüldü. Grup adına konuşan öğretmen eşi Murat Kaya, şubat ayında atama yapılmazsa ailelerinden uzakta kalan öğretmenlerden, eş ve çocuklarının hasreti nedeniyle istenilen verimin alınamayacağını savundu. Kaya, "Eş özrü atamaları her bakanlık döneminde yerine getirilmiş olmasına rağmen Sayın Dinçer döneminde bir sorun haline gelmiştir. Bu sorunun tek çözümü; yine Sayın Bakan tarafından kaldırılan il ve ilçe emrinin yeniden uygulamaya konulmasıdır." dedi.

Açıklamanın ardından grup üyeleri evlilik yüzüklerini temsili olarak bakanlık korkuluklarına astı. Eşlerinden ayrı olan öğretmen adayları, ayrıca yanlarında getirdiği temsili evlilik cüzdanlarını da ateşe verdi. Yapılan eylemin ardından grup üyeleri buradan ayrıldı.

Alıntı