Atatürk'ün Son Reçetesi ...

Konu 'Atatürk'ün Hayatı' bölümünde Moderatör Güleda tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Güleda

Moderatör Güleda Özel Üye Özel Üye

10 Ocak 2009

Atatürk'e yazılan reçete ilk kez yayınlanıyor.Türk Eczacıları Birliği'nin yayınladığı 50 Yılın Eczanesi adlı kitapta tarihi eczanelere yer verilirken, Atatürk'e yazılan reçete de ilk kez yayınlandı.
    Ankara'daki İstanbul Eczanesi'nin veresiye defterinde M. Kemal Atatürk adıyla açılmış olan sayfada, Atatürk için en son 17 Ekim 1938 tarihinde ilaç hazırlandığı, 1 Aralık 1938 tarihinde de Atatürk'e ait hesapların kapatıldığı bilgisi yer aldı.

KİNİN VE KOLONYA

Atatürk'ün 3 sayfalık ilaç reçetesinde, radyolin, kolonya, kinin yanında o dönemde eczacıların eczanelerinde yaptıkları ilaçlar için yazılmış gliserin gibi kimyasal maddelere de yer verildi. Defterde ilaçların parasal karşılıkları tek tek yazılarak, fiyatları da yer aldı. Ankara'nın en köklü eczanelerinden Eczacı Hüseyin Hüsnü Sarı'nın eczanesi olan İstanbul Eczanesi 1919'da kuruldu. Hüseyin Hüsnü Bey, 1927-1931 yılları arasında milletvekilliği de yaptı.

elıfay ve S. Moderatör Dilek bunu beğendi.