Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit Açıklaması

Konu 'Milli Eğitim Bakanlığı' bölümünde Moderatör Barış tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Barış

Moderatör Barış Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

7 Eylül 2011

Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı (ESOB) Hulusi Akşit, üniversite mezunlarının işsiz gezdiğini, çıraklık eğitim merkezlerinden usta belgesini alan mezunların ise anında iş bulduğunu savundu.

Aydın Esnaf Odaları Birliği (ESOB) 2013 yılının ilk toplantısını Aydın'ın Söke ilçesinde gerçekleştirdi.

Söke Esnaf Odaları Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, Söke, Didim ve Kuşadası ilçe ve beldelerindeki esnaf odaları başkanları katılırken toplantıda esnafın durumu ile ilgili değerlendirme yapıldı.

ESOB Başkanı Hulusi Aksit, sanayide çırak sıkıntısının olduğunu ancak insanların çocuklarını sanayiye göndermek istemediklerini, çıraklık eğitim merkezlerinin cazibe merkezleri olması için çalışma yapıldığını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı ile çıraklık eğitimin taşıma kaps***** alınması için görüşme yaptıklarını, bu projenin kısa süre içinde hayata geçeceğini düşündüklerini ifade eden Aksit, KOSGEB'in çıraklık okulunu bitiren kişilere sağladığı kredi desteklerinin de etkili olacağını ifade etti.

Geçen yıl Aydın'daki Çıraklık Eğitim Merkezlerinden bin 422 ustanın mezun olduğunu ve bin 416'sının anında iş bulduğunu söyleyen Akşit, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün ülkemizde binlerce üniversite mezunu işsiz var. Anne-babalar çocuklarını okutuyor, sonrasında ise iş bulamıyorlar. Oysa Çıraklık Eğitim Merkezinden mezun olmuş, elinde ustalık belgesi olan tek bir işsiz yok. Üniversiteyi bitirmek sorun değil, iş bulmak sorun. 2 yıllık meslek yüksekokulundan gelenler nasıl boya atacağını bilmezken, çıraklık eğitim merkezi mezunu usta bir kişi en kaliteli boyayı yapıyor."

Alıntı
    Murat AKSOY bunu beğendi.