Az uyumak tansiyonu yükseltiyor

Konu 'Sağlık Dersi' bölümünde Rüzgar tarafından paylaşıldı.

1. Rüzgar

Rüzgar Moderatör Yönetici Moderatör

31 Ekim 2008

Düzenli ve yeterli uykunun sağlık için önemi herkesin malumu. Zira yeni bir araştırma, yetersiz miktarda uykunun, orta yaş üstü erkeklerde yüksek kan basıncı riskini artırdığını ortaya koydu. Hypertension (Yüksek Tansiyon) isimli dergide yayımlanan araştırma sonuçlarının kadınlar için de geçerli olabileceği söylendi.

784 hasta üzerinde yapılan incelemelerde, az uyuyanların yüksek kan basıncına sahip olma ihtimalinin, normal miktarda uyuyanlara göre yüzde 83 daha yüksek olduğu tespit edildi.

Araştırma sonuçları, düzenli ve yeterli miktarda uykunun insan sağlığı için önem taşıdığı tezlerini güçlendirdi.

65 yaş üzerindeki 784 erkekle, 2007 ve 2009 yılları arasında yapılan deneyin başlangıcında yüksek tansiyon bulguları gözlenmeyen 243 kişide, deney sonunda bu sorun tespit edildi.

Uykularının yüzde 4'ünü derin uykuda geçiren denekler, uykularının yüzde 17'sini derin uykuda geçirenlere oranla 1,83 oranında daha yüksek tansiyona sahip oldular.

EN İDEALİ 6-8 SAAT UYUMAK
    İngiliz kalp hastalıkları vakfı British Heart Foundation'dan yapılan açıklamada, "uykuya öncelik verilmesi" gerektiğinin altı çizildi.

Vakıf adına araştırma sonuçlarını değerlendiren Natasha Stewart, altıyla sekiz saat arasında uykunun insan sağlığı için hayati önem taşıdığını belirtti.

Yüksek tansiyon olarak bilinen kan basıncı yükselmesi, kalp krizi, inme ve çeşitli sağlık problemlerini tetikliyor.
    Dilayda1903 ve Fnd.Mmsgl bunu beğendi.
  2. Fnd.Mmsgl

Fnd.Mmsgl Üye

12 Haziran 2011
    Bilgi için çok teşekkür ederim. Bu aralar 10 saatten fazla uyuyorum. Uyku saatlerini düzene sokmanın vakti geldi anlaşılan.
  3. Rüzgar

Rüzgar Moderatör Yönetici Moderatör

31 Ekim 2008

Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...