Başarılı Okullara "Tarih Kitaplığı" Kuruldu

Konu 'Milli Eğitim Bakanlığı' bölümünde Moderatör Barış tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Barış

Moderatör Barış Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

7 Eylül 2011

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya merkez ve ilçelerinde başarılı ortaöğretim kurumlarına "tarih kitaplığı" kurulduğunu bildirdi.

Kinay, yaptığı yazılı açıklamada, kendisinin Beylerbeyi Tarih Araştırmaları Çevre ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu dile getirdi.

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Metin Hülagu ile okullara kurulması planlanan kitaplıklarla ilgili görüşme yaptığını belirten Kinay, şunları kaydetti:

"Yaptığımız bu girişimler neticesinde, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde her ilçeden en başarılı bir okula 'tarih kitaplığı' kurulmuştur. Türkiye tarihi ile ilgili tarih şuurunun geliştirilmesi ve gelecek tasavvurumuzun bu bilinçle inşa edilmesi için başlattığımız bu çalışmayı daha da derinleştirerek devam ettireceğiz. Öğrencilerimizin istifadesine sunduğumuz bu tarih arşivi, dernek olarak yürüttüğümüz faaliyetlerden sadece birisidir. Derneğimiz, bundan sonrada birçok etkinlikle adını duyuracaktır."

Kinay, bu kitaplıkların kurulmasında yardım eden Prof. Dr. Hülagu'ya teşekkür ettiğini duyurdu.

Alıntı