"Başörtüsü Yasağı"Nın Kaldırılması Talebi

Konu 'Milli Eğitim Bakanlığı' bölümünde Moderatör Barış tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Barış

Moderatör Barış Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

7 Eylül 2011

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesine üye bir grup, sınavlarda "başörtü yasağı"nın kaldırılması talebiyle suç duyurusunda bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun ve beraberindeki bazı sendika üyeleri, Şanlıurfa Adliye Sarayı önünde bir basın açıklaması yaptı.

Sendika adına hazırlanan açıklamayı okuyan Coşkun, geçen hafta sonu gerçekleştirilen Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sınavında gözetmen olarak görev yapan kadın öğretmenin, başörtüsü taktığı gerekçesiyle salondan çıkarıldığını öne sürdü.

Coşkun, söz konusu uygulamayı kınadıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Cumartesi günü başörtüsüyle ilgili zorbaca bir uygulama yapıldı. Bugün buraya aralarında İnsan Hakları Komisyonu, Milli Eğitim Bakanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığının da bulunduğu ilgili kurumlara suç duyurusunda bulunmak için toplandık. İnsanların, haddi ve sınırı olmayan despotluklarına karşı biz de mücadelemizi vereceğiz. Kadınlara 1930'da seçme, 1934'te seçilme hakkının verilmesine rağmen yıl 2013, maalesef kadınlar istediği kıyafeti giyemiyor.

Başbakan'ı seçme hakkı olan kadın, kıyafetini seçemiyor. Baş örtüsü doğal hukukun garantörlüğü altındadır, Allah'ın emridir. Kimsenin lütufuyla serbest olacak değil, kimsenin de bunu yasaklamaya hakkı yoktur. Bu yasağın günümüzde ilkelce sürdürülmesi mantığın kaldıracağı bir olay değildir."

Sendika üyeleri, açıklamanın ardından suç duyurusuna ilişkin dilekçeyi cumhuriyet savcılığına verdi.

Alıntı
    Murat AKSOY ve Lethe bunu beğendi.