Batman Üniversitesi'nde Akademik Açılış

Konu 'YÖK' bölümünde Moderatör Barış tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Barış

Moderatör Barış Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

7 Eylül 2011

Batman Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı açılışını bir dizi etkinlikle gerçekleştirdi. Yapılan açılış töreninde akademik yılı açılış dersini YÖK Genel Kurul Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bulut verdi. Batman Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı açılışını görkemli bir törenle gerçekleştirdi. Açılış, üniversitede yapılan çelenk sunumuyla başladı. Konferans salonunda devam eden program saygı duruşu ve İstiklal Marşı, ardından mini konserle sürdü. Açılış konuşmasını Üniversite Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam yaptı. Akademik yılı açılış dersi ise Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bulut tarafından verildi. 2012-2013 Eğitim- Öğretim yılına başlaması nedeniyle düzenlenen davete katılanlara teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Uluçam, "Açılış törenlerinin dördüncüsünde sizlere hitap etmenin bahtiyarlığını yaşıyorum. İkinci dönemde de bana bu görevi lütfeden değerli öğretim üyesi arkadaşlarıma; YÖK Genel Kurulu'na ve Sayın Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkürlerimi arz ederim. Yeni akademik yıla girerken Batman Üniversitesi, iki kampusundaki 6 fakültesi, dört yıllık 3 yüksekokulu, 3 meslek yüksekokulu; 2 enstitüsü, 212 akademik, 214 idari, 125 hizmetli olmak üzere 551 personeli ve 5 bin 193 öğrencisi ile gelişimini sürdürmektedir. Üniversitemiz bilgi üretmenin yanında, ülkenin geleceğine yön verecek gençleri yetiştirerek kentin imajını ve gelişimini sağlayacak adımları çoktan atmış bulunmaktadır. Birinci dönemimiz yeniden yapılanmak ve altyapı oluşturmakla geçti. İkinci dönemde ise bizi daha çok hizmet, üretim ve yüksek performans beklemektedir." dedi. - Son Dakika