Bayıldı ama bayrağı bırakmadı

Konu 'Gençliğin Ata'ya Cevabı' bölümünde ceh.13 tarafından paylaşıldı.

1. ceh.13

ceh.13 Forumdan Uzaklaştırıldı

30 Ağustos 2009

Bayıldı ama bayrağı bırakmadı!

[​IMG]

Kars'ta duygulandıran görüntü: Tıpkı 87 yıl önceki gibi! Yere düştü ama elindeki Türk bayrağını bırakmadı...

Kars'ta şehitlikte düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı törenlerinde elinde bayrak taşıyan bir öğrenci kısa süreli baygınlık geçirdi. Yere düşen öğrencinin bayrağı bırakmaması protokolda bulunanları duygulandırdı.

Kars'ta Hükümet Konağı önünde başlayan törenler Kars Garnizon Şehitliği müzesinde devam edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehitlik anıtına protokol mensupları tarafından sırası ile çelenkler sunuldu. Askerler tarafından yapılan saygı atışının ardından 14.Mkz.Tug Komutanlığı'na bağlı Tank Üst Teğmen İlhan Öktendural tarafından günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını yaparken Gazi Kars Anadolu Lisesi 10'ncu sınıf öğrencisi Ümit Can Uluman sıcak hava ve yorgunluk nedeni ile fenalık geçirdi.

Birden dizlerinin üstüne çöken Ümit Can'ın elinde taşıdığı Türk Bayrağını koltuğunun arasına sıkıştırarak yere düşürmemesi protokol üyelerini duygulandırdı. Uluman'ın durumu gören öğretmenler ve Kars Milli Eğitim Şube müdürleri hem öğrencinin hem de Bayrağın yere düşmemesi için koştular.

Oruçlu olduğu öğrenilen öğrencinin bu hassasiyeti, Kars Valisi Ahmet Kara, AK Parti Milletvekili Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, 14.Mkz.Tug.Kom. Mete Salt, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve diğer protokol mensupları tarafından takdir edildi.

Burada ki törenin ardından bir ise şehitlik müzesi ve şehit mezarları gezildiği sırada ise duygu dolu anlar yaşandı. Vali Ahmet Kara ve beraberindekilerin şehitlik müzesini gezdikleri sırada şehit evlatlarının fotoğraflarına sarılarak ağlayan şehit annelerinin göz yaşları ise orada bulunanları duygulandırdı. Müzenin dışında bulunan şehitlere ait mezarlar başında ise şehit yakınları mezarlarını ziyaret ederek kırmızı ve beyaz karanfiller bıraktılar.

Vali Ahmet Kara, 14.Mkz.Tug.Kom. Mete Salt, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve diğer protokol üyeleri de şehit mezarlarına çiçekler bırakarak şehit yakınları ile dertleşerek acılarını paylaştılar.

Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...

haberaktuel.com

Konuyu açacak yer bulamadım buraya açtım yanlıştır büyük ihtimalle diğerleri gibi taşırsanız sevinirim ;)
    ~Dryad bunu beğendi.
  2. Persephone

Persephone Özel Üye Özel Üye

25 Kasım 2008