BBP İl Başkanı Kulmaç: Kıyafet Serbestisi Yanlış Bir Uygulama

Konu 'Milli Eğitim Bakanlığı' bölümünde Moderatör Barış tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Barış

Moderatör Barış Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

7 Eylül 2011

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas İl Başkanı Aytekin Kulmaç, okullardaki kıyafet serbestisi uygulamasının yanlış olduğunu söyledi. Kulmaç, bu tarz düzenlemelerin, Türk toplumunun maddi, manevi ve ekonomik sorunlarının göz önüne alınarak yapılmasının şart olduğunu belirtti.

Aytekin Kulmaç, beraberindeki heyetle BBP Suşehri İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. Parti binasında gerçekleştirilen ziyarette teşkilat üyeleri de hazırda bulundu.

Ziyarette gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulunan Kulmaç, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı okullardaki serbest kıyafet uygulamasını eleştirdi.

"Seçmeli Kuran-ı Kerim ve tefsir derslerinde başörtüsü takmak yasak değilse bu durum diğer derslerde yasak olacak mı? diye soran Kulmaç, "Yeni düzenlenen okul kıyafeti serbestliği geliri düşük olan öğrencilerimize psikolojik etki yapacak mı? Bu durumu siyaseten merak ediyoruz. Yanlış bir uygulama olduğu gerçek. Bu tür uygulamalar, Türk toplumu maddi ve manevi ve ekonomik sorunları göz önüne alınarak yapılmalı. Terörün devam ettiği bir ortamda Patriot füzeleri gibi önemli konular varken neden televizyonda yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisi gündemi meşgul ediyor? Bu film 4 yıldır vardı, bugün de var. Ne oldu da böyle şeylerle gündem değiştirilmeye çalışılıyor, merak ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Alıntı