1. Etkinlik . harikulade : olağanüstü, şaşılacak derecede çok güzel meziyet : bir varlığ benzerliklerinden üstün gören nitelikler... mağrur : gururlu, kendini beğenmiş meftun : tutulmuş, gönül vermiş köle : eskiden alınıp satılan erkek mevki: yer marifet : ustalık modern : çağa uygun 1.yaptığı yeni tasarımı harikulade olmuştu 2. bilgisayarın meziyetleri bakımından hayatımızdaki yeri farklıdır. 3.mağrur insnalar çevresi tarafından sevilmez 4.okuduğu kitaba meftun olmuş elinden bırakmıyordu 5.ona o kadar bağlanmıştıki kölesi gibiydi 6.her zaman çalışarak bir mevki yükseliyor 7.yaptıklarını marifetmiş gibi anlatıyor 8.yapılan inkılaplardan sonra herkes modern bir yaşam sürdü 2. Etkinlik Anlatıcının özellikleri : bilgisayarın nasıl kullanmamız gerektiğini anlatan kişidir. metni anlatan : Ali Çolak 4. Etkinlik : N Ö N N Ö Ö N 5. Etkinlik Başlık metnin içeriğini yansıtmalıdır çünkü metinde bilgisayarın insanları etkilemesi anlatılıyor Ben olsaydım metne şu başlıkları verirdim: 1.bilgisayar tuzağı 2. bilgisayar bağımlılığı
7. Etkinlik : Değerli okul müdürümüz, öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığınını kazandırılması için birkaç önerim olacaktı. -kitaplar çok sayfalı , roman tarzında olsa bile kitapların renkli ve şekilli olması, -kitapların öğrencilerin dikkatini çekmesi için maceralı, kısa ve öz cümleler kullanılması, öğrencilerin kitap okuma alışkanlığını arttırmasına yönelik olabilir. Saygılarımla Veliniz = Özlem OKUR 9. Etkinlik : -ihtimal -karşılaştırma -tanımlama -ihtimal -karşılaştırma -onaylama -değerlendirme -varsayım -ihtimal -karşılaştırma -öneri 10. Etkinlik : D D Y Y D D Y D y D