Bir Ülkenin Kalkınması İçin Sanayi Önemlidir

Konu 'Dil ve Anlatım 10. Sınıf' bölümünde 40derbeder71 tarafından paylaşıldı.

1. 40derbeder71

40derbeder71 Üye

10 Ocak 2010

Merhaba arkadaşlar. Bir kaç gün sonra münazara yarışmamız olacak. Benim konum "BİR ÜLKENİN KALKINMASI İÇİN SANAYİ ÖNEMLİDİR" Bu konu hakkında görüşlerinizi,bilgilerinizi bildirirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim sizlere...
  2. Moderatör Burcu

Moderatör Burcu Moderatör Yönetici Moderatör

21 Ekim 2010
    Gelişmiş ülkelerin ekonomileriyle, gelişmemiş ülkelerin ekonomilerinin
    yapıları kıyaslandığında, gelişmiş ülkelerin hiç tartışmasız aynı zamanda
    sanayileşmiş ülkeler olduğu, buna karşın az gelişmiş ülkelerin
    ekonomilerinin tarıma dayalı olduğu görülmektedir. Diğer bir ifade ile,
    dünyada gelişmiş ülkeler arasında sanayileşmeden kalkınıp gelişmiş hiçbir
    ülkenin mevcut olduğu söylenemez. Sanayi dışındaki pek çok sektörün gelişmesinin yeni yatırımlara veya
    mevcut yatırımların modernize edilmesine ihtiyaç gösterdiği, bunun için ise
    sanayi ürünlerine ihtiyaç olduğudur. Örneğin, tarım sektörünün gelişmesi bir
    ölçüde çağdaş tarım teknolojilerinin uygulanmasına, gelişmiş tarım araç ve
    gereçlerinin kullanılmasına bağlıdır. Benzer şekilde, taşımacılık, madencilik,
    inşaat başta olmak üzere birçok sektörün gelişmesinde ve altyapı tesislerinde
    bu alanlarla ilgili sanayi kollarının gelişmesinin önemi büyüktür.

Ne kadar çok okursan o kadar kazanma ihtimaliniz artar o yüzden bulduğunuz her şeyi okuyun ben beğendiğim sayfalardan alıntı yaptım sadece kısaca. Bunlar da beğendiğim sayfalar;

Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...

40derbeder71 bunu beğendi.
  3. 40derbeder71

40derbeder71 Üye

10 Ocak 2010
    Teşekkür ederim :)
  4. sevgi1997

sevgi1997 Üye

19 Mart 2012
    Yer:
    Çankırı
    Bu konu hakkında böyle bir haber buldum yazıyım dedim ne kadar işine yarar bilmiyorum...Umarım işine yarar

Yozgat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (YASİD) Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Nazlıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Vali Şentürk’ü ziyaret etti. Ziyarette Vali Şentürk, ilde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin, ilin gelişmesine ve kalkınmasına büyük katkılar sağladığını belirtti. Şentürk, "Bu tür derneklerimizi her zaman önemsiyoruz. YASİAD gerek yurt içinde gerekse yurt dışında güzel çalışmalara imza atıyor. Kendilerini bu çalışmalarından dolayı kutluyorum. Bir ülkenin, bir devletin kalkınması sanayi ile olur. Sanayisiz bir kalkınma düşünme olmaz. Kim söylüyorsa bunu bu doğru söylemiyor. Bir bölgede tarımı geliştiriyorsanız, tarıma dayalı sanayiyi de geliştirmek zorundasınız. Bu bakımdan sanayinin gelişmesi inkar edilemez bir öneme sahiptir. İhracatın içindeki kalemlere baktığınız zaman sanayinin payı en yüksek paydır. Türkiye ihracatı bundan 30-35 sene evvel tarıma dayalıydı. Ben hatırlıyorum, İncir, üzüm ve buğday gibi ürünler ihraç ediliyor ve çok az bir gelir elde ediliyordu. Şimdi ihracatımızın çok büyük bir kısmı sanayi ürünleridir. Bu önemli bir gelişmedir" dedi.

Bir ülkede sanayi gelişmişse o ülkenin de gelişmiş ve kalkınmış olduğunu vurgulayan Vali Şentürk, şöyle konuştu: "Batının gelişmiş ülkelerinin hepsi sanayisi ile gelişmiş ülkelerdir. Baktığınız zaman Amerika sanayi ile gelişmiştir. Mesela Uzakdoğu'daki ülkeler hepsi sanayi ile gelişen ülkelerdir. Bu bakımdan ülkemizde sanayiyi mutlaka geliştirmek ve destek vermek zorundayız. Önündeki engelleri kaldırmak zorundayız. Örneğin en büyük engel sanayiye uygun yer sağlamalıyız. Uygun platformlarda OSB yapmalıyız. Ucuz enerji temin etmeliyiz. İstihdam kabiliyetinin geliştirilmesi için yeni imkanlar sağlamalıyız. Sanayinin uluslar arası düzeyde rekabet edebilmesi için ona imkan sağlamalıyız. Kalitenin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için daha fazla imkan sağlamalıyız. Kapasite artırımı ve daha çok üretim yapmak için sanayiyi geliştirmeliyiz. Çok önem arz eden diğer bir durum sanayinin en fazla ihtiyaç duyduğu ara eleman ara elemanı sağlamak zorundayız. Ülkemizde bu kapsamda çok işsiz bulabilirsiniz mühendis de bulabilirsiniz, fakat ara eleman bulamazsınız, bu bakımdan bizler meslek liselerimizin ve meslek yüksek okullarımızın sayısını artırmak durumundayız. Gelişmiş ülkelere baktığınız zaman bu örnekleri görmek mümkündür. İlimizde Yozgat ve Sorgun arasına bir OSB kurulması uygun olur mu, şuan onun araştırmasını yapıyoruz."

YASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Nazlıoğlu, derneğin çalışmaları hakkında Vali Şentürk’e bilgi verdi. Nazlıoğlu, "Derneğimiz ilimizin kalkınmasına ve gelişmesine katkılar sağlayacak çalışma içerisinde faaliyetini sürdürüyor. Gerek yurtiçi gerekse yurtdışına geziler düzenleyerek, oradaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İşadamlarımız ile birlikte yenilikleri ilimize kazandırmaya çalışıyoruz. Ekonomi üzerine ülkemizde marka olmuş isimleri Yozgat’ımıza getirerek, işadamlarımızı bilgilendiriyoruz." diye konuştu.
    Vali Şentürk ve YASİAD üyeleri günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.
    Ziyarete YASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Nazlıoğlu, yönetim kurulu üyeleri Süleyman Bacanak, Osman Gürses, Alper İlter, Yavuz Civelek, M. Ali Kamanlı ve Genel Sekreter Orhan Özkan katıldı.