Birtakım Sorularım Var

Konu 'Tarih - İnkılap Tarihi 9. Sınıf' bölümünde acun97 tarafından paylaşıldı.

1. acun97

acun97 Üye

12 Şubat 2010

Tarih derslerimiz Salı 2 ders ve Cuma 2 ders olmak üzereydi hocamız birsürü soru verdi aralarında yapamadıklarım oldu cevaplarını bilenler cevaplayabilir mi?

*Türklerin hicri takvimi kullanmalarının sebebi ne olabilir?
    *İlk Osmanlı Akçesi ve Çatalhöyük tarih araştırmalarının hangi özelliğine vurgu yapılmaktadır?
    *Halil İnalcık'a göre tarihi araştırmalar yapılırken nelere dikkat etmek gerekir?
    *Halil İnalcık'ın uluslar arası bir tarihçi olarak kabul görülmesinin sebebi nedir?

:confused::confused::confused::confused::confused::confused:
  2. *.Sinnlos Ein Sturm.*

*.Sinnlos Ein Sturm.* Özel Üye Özel Üye

16 Nisan 2010
    1) Hicri takvim Müslümanların takvimi olduğundan Müslümanlığı kabul edince bu takvimi de kullanmaya başlamışlardır.

2) İlk bulduğumuz bilgiler her zaman doğru olmayabilir.Doğruluğuna emin olmadan başka kaynaklardanda araştırmalıyız.

4) Genel Tarih, Medeniyet ve Kültür ile ilgili yazılar: Halil İnalcık'ın çeşitli vesilelerle kaleme aldığı, sosyal değişme, modernleşme, siyasal kültür, bilim, bilimler akademisi gibi konulardaki yazılan, onun sadece geçmişteki tek olaylan değil, evrensel gelişmenin bütün veçhelerini anlamaya yönelik büyük bir düşünür olduğunun kanıtlarıdır. Ama, her yazısının önemli özelliği bütün bu konulara da tarihin penceresinden, "tarihçi" gözüyle bakmasıdır.
    Bu uzun açıklamalardan sonra, yazımızın başında sorduğumuz soruyu tekrarlayabiliriz: "Halil İnalcık neden büyük?" Bu sorunun cevabında, vurgulanması gereken iki özelliğinin bulunduğunu göstermeye çalıştım. Bunlardan ilki, Halil İnalcık, bir ulusal kurumda ilk formasyonunu almış, daha sonra uluslararası bilim platformunda önemli bir yer kazanmıştır. Uluslararası platforma yükselirken, ulusal düzlemde kazandığı değerlerin önemli bir rolü vardır. İkinci önemli özelliği ise, çalıştığı alanda, hem ulusal hem de uluslararası bilim adamı ve bilimsel düşüncelerden, etkinliklerden etkilenmiş, kendi yerini bulmasında bu etkilerin çok önemli bir rolü olmuştur. Fakat o, meslek edindiği alana çalışmalarıyla özgün bilgi üretimiyle katkıda bulunan, daha önemlisi "tarih" denen bilgi alanının yöntemlerinin gelişmesinde çok önemli rolü olan bir bilim adamıdır. Bilimsel eylem, eğer dünyaya eleştirel bakmak, orijinal bilgi üretmenin yöntemlerinin geliştirilmesinde etkin olmak ve orijinal bilgi üretmekse, bunları bihakkın yaptığı için Halil İnalcık "büyük"tür.

Umarım işine yarar... Teşekkür et butonuna basman yeterli...
    sütuna, ata45ata ve acun97 bunu beğendi.
  3. acun97

acun97 Üye

12 Şubat 2010
    Teşekkürler :)
  4. *.Sinnlos Ein Sturm.*

*.Sinnlos Ein Sturm.* Özel Üye Özel Üye

16 Nisan 2010
    Önemli değil.... Görevimiz.... :)
    sütuna ve ata45ata bunu beğendi.