Biyografi

Konu 'Türkçe 7. Sınıf' bölümünde asferqoe13 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. asferqoe13

asferqoe13 Üye

21 Mart 2010

Bir yazın ya da sanat yaptını her yönüyle inceleyip açıklamak, anlsılması sağlamak ve değerlendirmek amacıyla yazılan yazı türüdür. Bu yazı türünü yazan kişi ye de ''eleştirmen'' denir.

21 Aralık 1840'ta Tekirdağ'da doğdu, 2 Aralık 1888'de Sakız Adası'nda **dü. Asıl adı Mehmed Kemal. Namık adını ona şair Eşref Paşa verdi. Babası, II. Abdülhamid döneminde müneccimbaşılık yapmış olan Mustafa Asım Bey. Annesini küçük yaşında yitirince çocukluğunu dedesi Abdüllâtif Paşa'nın yanında, Rumeli ve Anadolu'nun çeşitli kentlerinde geçirdi. Bu yüzden özel öğrenim gördü. Arapça ve Farsça öğrendi. 18 yaşında İstanbul'a babasının yanına döndü. 1863'te Babıali Tercüme Odası'na kâtip olarak girdi. Dört yıl çalıştığı bu görev sırasında dönemin önemli düşünür ve sanatçılarıyla tanışma olanağı buldu. 1865'te kurulan ve daha sonra yeni Osmanlılar Cemiyeti adıyla ortaya çıkan İttifak-ı Hamiyet adlı gizli derneğe katıldı. Bir yandan da Tasvir-i Efkâr gazetesinde hükümeti eleştiren yazılar yazıyordu. Gazete, Yeni Osmanlılar Cemiyeti'nin görüşleri doğrultusunda yaptığı yayın nedeniyle 1867'de kapatıldı.
    mertcan453 bunu beğendi.
Konu Durumu: